728x90 AdSpace

Saturday, September 10, 2016

Quiz on Current Affairs – 9 September 2016

Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz MCQ for 9 September 2016.

Current Affairs Quiz 9 September 2016

Questions for the day. Click the ‘START QUIZ’ button to start the quiz.
1. ___ has become the first bank in India to deploy ‘software robots, that emulate human action, in its over 200 business processes?
Answer: ICICI Bank

2. Who recently become the first Indian woman cricketer to be honoured with MCC life membership?
Answer: Anjum Chopra

3. Name the women who has become the youngest woman in the world to have a full beard, according to the Guinness World Records?
Answer: Harnaam Kaur

4. Who topped Fortune’s ’51 Most Powerful Women’ list released recently?
Answer: Mary Barra, CEO & chairman, General Motors

5. O P Kohli who recently took over the additional charge as Governor of Madhya Pradesh is presently the Governor of?
Answer: Gujarat

6. Which state has emerged on top among States in the rankings for coverage of Swachh Bharat (Rural)?
Answer: Sikkim

7. "Awaaz-e-Punjab" is the new political party former by which former cricketer?
Answer: Navjot Singh Sidhu

8. World’s largest river island, Majuli in which state has been made a district?
Answer: Assam

9. ISRO’s has recently placed INSAT-3DR advanced weather satellite in the intended orbit using?
Answer: GSLV-F05

10. Central Board of Direct Taxes (CBDT) has recently launched the ‘___’ facility for online redressal of taxpayers’ grievances related to refunds, ITRs?
Quiz on Current Affairs – 9 September 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 10.9.16 Rating: 5 Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz MCQ for 9 September 2016. Questions for the ...

No comments :