728x90 AdSpace

Saturday, September 17, 2016

Current Affairs Quiz 17 September 2016

Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz Questions from 17 September 2016. This will be very useful for Civil Services, SSC CGL/CHSL, IBPS PO/Clerk/RRB, SBI PO and other competitive exams. To attempt quiz with multiple choices please click start quiz button.

Current Affairs 17 September 2016

Questions for the day. Click the ‘START QUIZ’ button to start the quiz.

1. Which country has recently successfully launched Tiangong-2 space lab to develop expertise for a future space station and conduct science experiments?
Answer: China
Note: The space lab was launched on board of Long March-2F T2 rocket from the Jiuquan Satellite Launch Center in northwestern China’s Gobi desert.

2. What was India’s rank in the 2016 Track Asia cup that was held in Delhi recently?
Answer: Second
Note: Hong Kong topped the chart with 18 medals which comprise 11 Gold, four Silvers and three bronze. On the other hand, India the hosts of the tournament ended their campaign at second position with 16 medals, including five gold, four Silver and seven bronze.

3. Sports Minister Vijay Goel on 17 September 2016 conferred Arjuna Awards on cricketers Rohit Sharma and ____ at a function in New Delhi?
Answer: Ajinkya Rahane
Note: Earlier, the two cricketers could not receive the awards from the President Pranab Mukherjee as they were participating in international tournaments.

4. On 16 september, in which Indian state 43 of the 44 Congress MLAs, including Chief Minister Pema Khandu, joined another party?
Answer: Arunachal Pradesh
Note: They joined the People’s Party of Arunachal (PPA) a BJP-led front.

5. Prime Minister Narendra Modi celebrated his 66th birthday on 17 September 2016. BJP has observed the day as?
Answer: Sewa Divas

6. What was the theme of the International Day for the Preservation of the Ozone Layer which was observed on 16 September 2016?
Answer: Ozone and climate: Restored by a world united

7. India will be playing its 500th International Test Match against which country from 22 September 2016?
Answer: New Zealand

8. Which Indian cricketer's biopic is set to be released on 30 September 2016?
Answer: MS Dhoni

9. What is India's position in the latest FIFA rankings released on 16 September 2016?
Answer: 148

10. Vice President Hamid Ansari will attend the 17th Non-Aligned Summit to be held in which country?
Current Affairs Quiz 17 September 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 17.9.16 Rating: 5 Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz Questions from 17 September 2016. This will be very...

No comments :