728x90 AdSpace

Friday, September 16, 2016

Current Affairs Quiz 14 September 2016

Hi Aspirants, here is the Important Current Affairs Updates for 14 September 2016.

Current Affairs Quiz 14 September 2016

Questions for the day. Click the ‘START QUIZ’ button to start the quiz.
1. World’s longest bullet train network was recently established in which country?
Answer: China

2. Super Typhoon Meranti recently hit which country?
Answer: Taiwan

3. Name the para-athlete who will be India’s flag bearer in the closing ceremony of the Rio Paralympics 2016?
Answer: Thangavelu Mariyappan

4. Name the Indian para-athlete who recently became the first Indian to win two gold medals at the Paralympics?
Answer: Devendra Jhajharia

5. Which committee has recently submitted its report to prepare a road map for elimination of poverty?
Answer: Arvind Panagariya committee

6. The third edition of BRICS Urbanisation Forum Meet was recently held in which Indian city?
Answer: Visakhapatnam, Andhra Pradesh

7. Union Government has recently launched a toll free number___ to register postal complaints?
Answer: ‘1924’

8. The National Hindi Divas is annually celebrated on?
Answer: 14 September

9. Track Asia Cup Cycling event recently commenced in which of the following cities?
Answer: New Delhi

10. Who recently become the first Indian woman to win a medal in the Paralympics?
Current Affairs Quiz 14 September 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 16.9.16 Rating: 5 Hi Aspirants, here is the Important Current Affairs Updates for 14 September 2016. Question...

No comments :