728x90 AdSpace

Sunday, September 11, 2016

Current Affairs Quiz 11 September 2016

Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz Questions for 11 September 2016 useful for all upcoming exams.

Current Affairs Quiz - 11 September 2016

Questions for the day. Click the ‘START QUIZ’ button to start the quiz.
1. The 2-day Indo-US Economic Summit will begin on 13 September 2016 at?
Answer: New Delhi

2. Bakytzhan Sagintaev was recently (Sept-2016) appointed as the Prime minister of which country?
Answer: Kazakhstan

3. 11 September is the birth anniversary of freedom fighter, human rights activist and spiritual leader _____?
Answer: Vinoba Bhave
Note: The father of the Bhoodan or Land Gift Movement, a freedom fighter and spiritual leader, Vinoba Bhave was born in Kolaba district, Maharashtra on September 11, 1895.

4. Who won the women's singles title of US Open 2016?
Answer: Angelique Kerber
Note: German professional tennis player Angelique Kerber won her first U.S. Open title and the second Grand Slam trophy of her breakthrough season.  The German defeated Karolina Pliskova 6-3, 4-6, 6-4.

5. Which country won its first-ever Paralympic gold medal on 10 September 2016 after para weightlifter Le Van Cong lifted 183 kgs, to set a new world record at the event?
Answer: Vietnam

6. Which team won the 2016 US Open men's doubles title?
Answer: Jamie Murray and Bruno Soares
Note: Great Britain’s Jamie Murray and Brazil's Bruno Soares won their second Grand Slam doubles title, defeating Spaniards Pablo Carreño Busta and Guillermo García-López 6-2, 6-3.

7. Angelique Kerber on 10 September 2016 became the first German to win the US Open since Steffi Graf in?
Answer: 1996

8. Which foreign Bnak has recently received approval from India's regulatory authorities to open a branch in the country and begin operations?
Answer: Qatar National Bank

9. Mariyappan Thangavelu, who won gold medal at 2016 Rio Paralympics Games, is associated with which sports?
Answer: High jump

10. Which state has recently become the first Indian state to roll out “Twitter seva”?
Current Affairs Quiz 11 September 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 11.9.16 Rating: 5 Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz Questions for 11 September 2016 useful for all upco...

No comments :