728x90 AdSpace

Saturday, September 10, 2016

Current Affairs Quiz: 10 September 2016

Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz in MCQ format of 10 September 2016 for preparing for upcoming competitive exams.,
Current Affairs Quiz 10 September 2016

Questions for the day. Click the ‘START QUIZ’ button to start the quiz.
1. Indian Coast Guard (ICG) has recently (Sept-2016) commissioned well-equipped offshore patrolling (OPV) vessel named ____?
Answer: Sarathi
Note: It was commissioned by Union Home Minister Rajnath Singh and Union Defence Minister Manohar Parrikar at Goa Shipyard Ltd (GSL) shipyard at Vasco in south Goa.

2. Who won the gold medal for India at Rio Paralympics 2016 in the men’s high jump T-42 event?
Answer: Mariyappan Thangavelu
Note: Also Varun Singh Bhati clinched the bronze for India in the same event.

3. Which state has recently won ‘Best Horticulture State’ award of the Indian Council of Food and Agriculture (ICFA)?
Answer: Haryana

4. Civil Aviation Ministry on 9 September 2016 prohibited the use and carriage of Galaxy Note 7 smart phone of which company on board aircraft?
Answer: Samsung
Note: The decision was taken in light of several incidents globally, involving the battery of Samsung Galaxy Note 7.

5. Who recently became the first cueist from India to win a medal at the prestigious Sangsom 6 Red Snooker World Championship?
Answer: Pankaj Advani

6. India’s first LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory) laboratory will be set up in Aundh in Hingoli district of?
Answer: Maharashtra
Note: It will be third such laboratory in the world and first outside the United States. The existing two laboratories are located in Hanford, Washington and in Livingston, Louisiana.

7. Who was recently appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of state owned Uranium Corporation of India Limited (UCIL)?
Answer: CK Asnani

8. SBI on 9 September 2016 launched its fully automated branch “SBI In Touch” at Gandhi Nagar in Vellore in which state?
Answer: Tamil Nadu

9. Name the state that bagged 2016 best agriculture state award at 9th Agricultural Leadership Summit 2016?
Answer: Odisha

10. SEBI has recently approved which among the following insurance company to launch its initial public offering (IPO)?
Answer: ICICI Prudential Life Insurance Co.
Click Here for full Current Affairs Quiz September 2016
Current Affairs Quiz: 10 September 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 10.9.16 Rating: 5 Hi Aspirants , here is the C urrent Affairs Quiz in MCQ format of 10 September 2016 for preparing ...

No comments :