728x90 AdSpace

Thursday, September 8, 2016

8 September 2016 Current Affairs Quiz

Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz for 8 September 2016 in MCQ format. Click on the ‘START QUIZ’ button to attempt the quiz online with just your facebook login.

Current Affairs Quiz 8 September 2016

Questions for the day. Click the ‘START QUIZ’ button to start the quiz.
1. The International Literacy Day is observed on?
Answer: 8 September

2. Name the advanced weather satellite that was launched by ISRO from the Satish Dhawan Space Centre in Sriharikota on 8 September 2016?
Answer: INSAT-3DR

3. Which bank has recently conferred with the Dun & Bradstreet Banking Awards 2016?
Answer: Canara Bank

4. President Pranab Mukherjee has given assent to the Constitution (122nd Amendment) (GST) Bill, 2014 on 8 September 2016 as per ___ article of the Constitution?
Answer: Article 111

5. The UN Charter, the seminal treaty of the United Nations (UN), was on 7 September 2016 translated into which language for the first time?
Answer: Sanskrit

6. 15th Summer Paralympic Games kicked off on 7 September 2016 in which city?
Answer: Rio de Janeiro, Brazil

7. PRABAL DOSTYK-16 which began on 8 September 2016 is the joint bilateral military exercise between India and?
Answer: Kazakhstan

8. The first edition of ‘IoT (Internet of Things) India Congress, 2016’ began in which city?
Answer: Bengaluru, Karnataka

9. Who was the flag-bearer for the Indian contingent at the 2016 Summer Paralympic Games?
Answer: Devendra Jhajharia

10. Ministry of Railways on 7 September 2016 decided to implement Flexi Fare system in which trains?
8 September 2016 Current Affairs Quiz Reviewed by Currentaffairs4examz on 8.9.16 Rating: 5 Hi Aspirants, here is the Current Affairs Quiz for 8 September 2016 in MCQ format. Click on the ‘S...

No comments :