728x90 AdSpace

Tuesday, August 30, 2016

Expected History Questions for SSC CGL and SSC CHSL Exams

Hi Aspirants, in this post we share with you some repeatedly asked History Questions in SSC CGL and SSC CHSL Exams. This will be very useful in you preparation. Click on the start quiz button to attempt the quiz in online mode and check you score.

History Quiz for SSC Exams


In case of any difficulty in taking quiz Visit our Quiz page for better experience-Click Here 
1. Who built the Grand Trunk Road?
Answer: Sher Shah Suri

2. How many days did the battle of Mahabharata last?
Answer:18

3. Who built the Agra Fort?
Answer: Akbar

4. Name the famous battle that Rana Pratap fought against Akbar's forces.
Answer: Haldighat

5. Who built the Red Fort in Delhi?
Answer: Shah Jahan

6. Where is the Deer Park where Buddha first preached his religion?
Answer: Sarnath

7. Which king had Chanakya as his minister?
Answer: Chandragupta Maurya

8. Which of Akbar's uncles served as his guardian and won the Delhi throne for Akbar?
Answer: Bairam Khan

9. Who built the famous Sanchi stupa?
Answer: Ashoka

10. Who was the last ruler of the Mughal dynasty?
Answer: Bahadur Shah Zafar
Check more history quiz from here 
Expected History Questions for SSC CGL and SSC CHSL Exams Reviewed by Currentaffairs4examz on 30.8.16 Rating: 5 Hi Aspirants, in this post we share with you some repeatedly asked History Questions in SSC CGL an...

No comments :