728x90 AdSpace

Saturday, August 27, 2016

Computer Knowledge Quiz for IBPS Clerk 2016

Hi Aspirants, here are some useful Computer Knowledge Quiz Questions for IBPS Clerk 2016.

Computer Quiz IBPS Exams

1. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU ?
Answer: Internal memory

2. One byte is equival to
Answer:8 bit

3. What type of software creates a smaller file that is faster to transfer over the Internet?
Answer:Compression

4. The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called:
Answer:instructions

5. Which of the following is used for close a tab on a browser?
Answer:Ctrl + W

6. The operating system is the most common type of ____________ software.
Answer:system

7. Which of the following is NOT a component of the Central Processing Unit of the computer?
Answer:Both 1 & 2

8. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminals computer is an example of a law enforcement specialty called:
Answer:computer forensics.

9. When cutting and pasting, cutting section is temporarily stored in
Clipboard

10. The base of the hexadecimal number system is
Answer:16
Computer Knowledge Quiz for IBPS Clerk 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 27.8.16 Rating: 5 Hi Aspirants, here are some useful Computer Knowledge Quiz Questions for IBPS Clerk 2016. 1...

No comments :