728x90 AdSpace

Thursday, January 28, 2016

English Quiz for Railway RRB Exam 2016 (Non Technical) & LIC AAO 2016

Hi Aspirants..Here are some useful questions for Railway RRB Exam 2016 (Non Technical) & LIC AAO 2016. Attempt the quiz and share your score. 
English Quiz for Railway RRB 2016

Questions for the day. Click the ‘START QUIZ’ button to start the quiz.
1)  I am not going to contest Lok Sabha seat_____ Trivandrum.
(a) Of
(b) At
(c) From
(d) By
Ans. (c) From

2)  Ancy belongs _____ the upper strata of the society.
(a) Of
(b) From
(c) To
(d) For
Ans. (c) To

3) "I am annoyed_____ Him_____ what he has done to me."
(a) By; in
(b) With; against
(c) At; for
(d) With; for
Ans. (d) With; for

4) Arrange the Jumpled sentence correctly between (1) and (6).
1. There are people
P. To be able to say
Q. Not because they enjoy the book
R. Who read a book
S. But because they want
2. That they have read it.

(a) PSQR
(b) SQPR
(c) RSPQ
(d) RQSP
Ans. (d) RQSP

5) Changing one’s mind too quickly
(a) Changeableness
(b) Vacillation
(c) Versatility
(d) Instability
Ans. (b) Vacillation

6) Work for which no regular salary is paid
(a) Honourable
(b) Honorary
(c) Temporary
(d) Ad hoc
Ans. (b) Honorary

7) A book containing information on all subjects
(a) Dictionary
(b) Appendix
(c) Informative
(d) Encyclopaedia
Ans. (d) Encyclopaedia

8)  One who is neither intelligent nor dull
(a) Commoner
(b) Mediocre
(c) Tolerable
(d) Diligent
Ans. (b) Mediocre

9) Scarcity of rain or water
(a) Drought
(b) Draught
(c) Dryness
(d) Dehydration
Ans. (a) Drought

10) Choose the word opposite in meaning to the given word .
GLORIOUS
(a) Sad
(b) Painful
(c) Cowardly
(d) Humiliating
Ans. (d) Humiliating
Attempt above Quiz to check the right answers. 
Check more Useful English Questions  
English Quiz for Railway RRB Exam 2016 (Non Technical) & LIC AAO 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 28.1.16 Rating: 5 Hi Aspirants..Here are some useful questions for Railway RRB Exam 2016 (Non Technical) & LIC A...

No comments :