728x90 AdSpace

Wednesday, December 23, 2015

Quantitative Aptitude Quiz for LIC AAO Exam 2016

Hi Aspirants..In this post we are sharing with you the Quantitative Aptitude Quiz Questions useful for upcoming LIC AAO Exam 2016 and other upcoming SSC, Bank, UPSC, PSC Exams scheduled in 2016. We have also provided explanation with detailed steps for each questions. How you will find it interesting. Attempt the quiz and comment your suggestions. 
Aptitude Quiz for LIC AAO Exam 2016


Your Quiz is ready. Click the ‘START QUIZ’ button to start the quiz.


1. Directions—(1–5) Study the following table carefully to answer the questions that follow— The following table gives number of people in different villages and percentage of Men, Women and Children in these villages. 
Q1: Which village has the least number of children?
Ans. Q

2. What is the respective ratio of the number of women in Villages L and P together to the number of men in the same villages together?
Ans. 691 :629

3. What is the total number of women and children together in Village Q?
Ans. None of these

4. The total number of people from Village O is approximately what per cent of the total number of people from all the Villages together?
Ans. 16

5. What is the total number of children from Villages M and N together?
Ans. 825

6. By selling an article for Rs. 720, a man loses 10%. At what price should he sell it to gain 5%?
Ans. Rs. 840

7. A Businessman buys some goods for Rs. 150. If the overhead expenses be 12% of the cost price, at what price should it be sold to earn 10%?
Ans. Rs. 184.80

8. Meena purchase two fans each at Rs. 1200. She sold one fan at the loss of 5% and other at the gain of 10%. Find total gain or loss per cent.
Ans. 2.5% profit

9. Prashant purchased an item for Rs. 4000 and sold it at the gain of 35%. From that amount, he purchased another item and sold it at he loss of 20%. What is his over all gain/loss?
Ans. Gain of Rs. 320

10. Vandna sold an item for Rs. 6384 and incurred a loss of 30%. At what price should he have sold the item to have gained a profit of 30%.
Ans. Rs. 11856
Attempt above Quiz to check the right answers. 
Quantitative Aptitude Quiz for LIC AAO Exam 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 23.12.15 Rating: 5 Hi Aspirants..In this post we are sharing with you the Quantitative Aptitude Quiz Questions useful...

No comments :