728x90 AdSpace

Saturday, December 12, 2015

GK Quiz for Competitive Exams in 2016

Friends..Here are some useful GK Questions for upcoming competitive exams in 2016. At the bottom we have given the questions and correct answers. Before coming to the right answers, please attempt the quiz by clicking start quiz button and check your score. All the Best!! 
GK Quiz for Exams in 2016



Click Here to take this quiz from our direct site for better experience 
1. Which of the following is not the source of the revenue of central Government?
Ans.Agricultural Income Tax

2. ‘Operation Flood’ is associated with?
Ans.milk production

3. Who has the sole right to issue paper currency in India?
Ans.The Reserve Bank of India

4. ‘Consumer Day’ is celebrated every year on?
15th March

5. ‘Subroto Cup’ is associated with which game/sports?
Ans.Football

6. What does the open market operation of the RBI mean?
Ans.Trading in securities

7. Where is the Baba Imambara located?
Ans.Lucknow

8. Which is the field in which Ustad Bismillah Khan has distinguished himself?
Ans.Shehnai

9. The first talkie film in India was?
Ans.Alam Ara

10. The Headquarters of International Court of Justice is located in?
Ans.The Hague (Netherlands)
Attempt above Quiz to check the right answers. 
GK Quiz for Competitive Exams in 2016 Reviewed by Currentaffairs4examz on 12.12.15 Rating: 5 Friends..Here are some useful GK Questions for upcoming competitive exams in 2016. At the bottom w...

No comments :