728x90 AdSpace

Thursday, December 17, 2015

Geography Quiz for Competitive Exams

Hi Aspirants.. Here is a useful Geography Quiz for cracking competitive Exams. The following are some of the repeatedly asked questions from Geography topic in various competitive exams. Attempt the quiz and check your score. 
Geography Quiz


Click Here to take this quiz from our direct site for better experience 
1. Tapti river rises in?
Ans. Satpura range

2. What is the difference between IST and GMT?
Ans. 5 hours 30 minutes

3. Seacoast of which of the following states is the longest?
Andhra Pradesh

4. Which is correct with respect to "Silent valley of Kerala"?
Ans. Contains rare species of plants & animals

5. Project Tiger was launched in
Ans. 1973

6. The longest dam in India is?
Ans. Hirakund dam

7. The largest steel plant of the country is?
Ans. Bokaro

8. Indian railways is divided in to?
Ans. 15 zones

9. The first industrial policy was declared in?
Ans. 1948

10. Which city is known as the ‘Manchester of South India’?
Ans. Coimbatore
Attempt above Quiz to check the right answers. 
Geography Quiz for Competitive Exams Reviewed by Currentaffairs4examz on 17.12.15 Rating: 5 Hi Aspirants.. Here is a useful Geography Quiz for cracking competitive Exams. The following are s...

No comments :