728x90 AdSpace

Thursday, November 6, 2014

KBC Questions asked in Episodes 3 & 4 November 2014

Friends.. Here are some useful questions to remember which were asked in KBC Episodes on 3 & 4 November 2014.

1) Who was the first Indian to set foot on Antarctica?
(A) Lt. Ram Das Katari
(B) Lt. Ram Charan
(C) Lt. Sayed Zahoor Quasim
(D) Lt. V K Raina
Ans. (B) Lt. Ram Charan (Rs. 50,00,000/- question on 3 Nov 2014- Episode 45)

2) Of what is a kilobyte a unit?
(A) Speed of light
(B) Intensity of earthquakes
(C) Speed of bullet trains
(D) Computer memory or data
Ans. (D) Computer memory or data (Rs. 10000/- question on 3 Nov 2014- Episode 45)

3) Who founded the organization Bachpan Bachao Andolan in 1980?
(A) Dr. Prakash Amte
(B) Kailash Satyarthi
(C) Rippan Kapur
(D) Shantha Sinha
Ans. (B) Kailash Satyarthi (Rs. 80000/- question on 3 Nov 2014- Episode 45)

4) Which of these authors is a mechanical engineer by education?
(A) Amish Tripathi
(B) Devdutt Pattanak
(C) Aswin Sanghi
(D) Chetan Bhagat
Ans. (D) Chetan Bhagat (Rs. 3,20,000/- question on 3 Nov 2014- Episode 45)

5) The 2014 Nobel Prize for physics was awarded for the invention of what?
(A) CCD sensor
(B) Blue light emitting diodes
(C) Robotic exoskeleton
(D) Graphene
Ans. (B) Blue light emitting diodes (Rs. 6,40,000/- question on 3 Nov 2014- Episode 45)

6) Who is the head of the National Disaster Management Authority of India?
(A) Union environment minister
(B) President
(C)Prime minister
(D) Union home minister
Ans. (C) Prime minister (Rs. 12,25,000/- question on 3 Nov 2014- Episode 45)

7) Which Param Veer Chakra recipient was thought to be dead in 1962 but returned alive from a prisoner of war camp?
(A) Lance Naik Karam Singh
(B) Naik Jadunath Singh
(C) Captain Gurbachan Singh Salaria
(D) Major Dhan Singh Thapa
Ans. (D) Major Dhan Singh Thapa (Rs. 25,00,000/- question on 3 Nov 2014- Episode 45)

8) From where did the Supreme Court of India originally function for 8 years before to its present building?
(A) Irwin Amphitheatre
(B) Rashtrapati Bhavan
(C) Metcalfe House
(D) Parliament House
Ans. (D) Parliament House (Rs. 50,00,000/- question on 4 Nov 2014- Episode 46) 

9) Which of these films is based on the life of a 5 times world championship winner?
(A) Bhaag Milkha Bhaag
(B) Paan Singh Tomar
(C) Saaheb
(D) Mary Kom
Ans. (D)Mary Kom (Rs. 10000/- question on 4 Nov 2014- Episode 46)

10) Which of these freedom fighters shot himself with his last bullet while fighting the British in Allahabad’s Alfred Park?
(A) Udham Singh
(B) Chandra Sekhar Azad
(C) Ashfaqulla Khan
(D) Ganesh Shankar Vidyarthi
Ans. (B) Chandra Sekhar Azad (Rs. 80000/- question on 4 Nov 2014- Episode 46)

11) What is the escape velocity required for a rocket to leave earth?
(A) 1.6km/sec
(B) 9.4km/sec
(C) 11.2km/sec
(D) 15.9km/sec
Ans. (C) 11.2km/sec (Rs. 1,60,000/- question on 4 Nov 2014- Episode 46)

12) In which county is the historic city of Bukhara?
(A) Uzbekistan
(B) Afghanistan
(C) Turkmenistan
(D) Kazakhstan

Ans. (A) Uzbekistan (Rs. 3,20,000/- question on 4 Nov 2014- Episode 46)
KBC Questions asked in Episodes 3 & 4 November 2014 Reviewed by Currentaffairs4examz on 6.11.14 Rating: 5 Friends.. Here are some useful questions to remember which were asked in KBC Episodes on 3 & 4...

1 comment :