728x90 AdSpace

Thursday, July 24, 2014

Union Budget 2014-15 MCQ Questions for Bank Exams: Part 3

Friends..Here is the Part 3 of the series.

41)  Govt provides ..... crore for rehabilitation of displaced Kashmiri migrants as announced in Union Budget 2014-15?
Ans. Rs 500

42) How much fund has been provided for “Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojna” for assured irrigation?
Ans. 1000 crore

43) Agriculture University announced in Budget will be set up at?
Ans. Andhra Pradesh & Rajasthan

44) Crisis Management Center for women will be open at?
Ans. Delhi

45) What is the targeted fiscal deficit for 2016 (year 2015-16) as announced in the Union Budget 2014-15?
Ans. 3.6% of GDP

46) How much fund was set aside for the proposed National Rural Internet and Technology Mission (NRITM)?
Ans. Rs. 500 crore

47) What special feature has been proposed for currency notes in the Union Budget 2014-15?
Ans. Currency notes will henceforth integrate Braille-features to benefit the visually-disabled people.

48) The National Industrial Corridor (NIC) that was proposed to be established in the Union Budget of 2014-15 will be at?
Ans. Pune

49) Plan expenditure pegged at ..... lakh crore?
Ans. Rs 5.75

50) Non-plan expenditure pegged at ...... crore?
Ans. Rs 12.19 lakh

Click here to read Part 1
Click here to read Part 2
Union Budget 2014-15 MCQ Questions for Bank Exams: Part 3 Reviewed by Currentaffairs4examz on 24.7.14 Rating: 5 Friends..Here is the Part 3 of the series. 41)  Govt provides ..... crore for rehabilitation...

No comments :