728x90 AdSpace

Thursday, June 5, 2014

SBI PO Exam 2014: Marketing Questions for Practice

1) Profit is defined as:
(A)Value added less fixed assets
(B)Total revenues less direct costs
(C)Total revenues less total costs
(D)Cash receipt less cash payments
(E)None of above
Ans. (C)Total revenues less total costs

2) Political campaigns are generally examples of ———.
(A)Cause marketing
(B)Organization marketing
(C)Event marketing
(D)Person marketing
(E)None of these
Ans. (D)Person marketing

3) In order for exchange to occur ———-
(A)A complex societal system must be involved
(B)Organized marketing activities must also occur
(C)A profit-oriented organization must be involved
(D)Each party must have something of value to the other party
(E)None of these
Ans. (A)A complex societal system must be involved

4) Warehouse Management does not include -
(A)Space determination
(B)Stock layout
(C)Stock design
(D)Stock placement
(E)Order picking procedure
Ans. (E)Order picking procedure

5) Leads can be provided by -
(A)friends relatives
(B)Websites
(C)Directories
(D)All of these
(E)None of these
Ans. (D)All of these

6) When a firm sells off part of its business to another it is called-
(A)Diversification
(B)Divestment
(C)Pruning
(D)Strategy
(E)Joint venture
Ans. (B)Divestment

7) Which among the following is not an example of convenience goods?
(A)Tea
(B)Newspaper
(C)Coffee
(D)Shirts
(E)None of these
Ans. (D)Shirts

8) A person who ultimately determines any part or whole of the buying decision is called-
(A)Decider
(B)Buyer
(C)User
(D)Influencer
(E)None of these
Ans. (A)Decider

9) Credit cards are used for-
(A)Cash withdrawals
(B)Purchase of air tickets
(C)Purchase of consumable items from retail outlets
(D)all of these
(E)None of these
Ans. (D)all of these

10) Relationship selling means-
(A)Preparing a list of relatives
(B)Cross selling
(C)Selling to relatives
(D)Selling to strangers
(E)Telemarketing
Ans. (B)Cross selling
SBI PO Exam 2014: Marketing Questions for Practice Reviewed by Currentaffairs4examz on 5.6.14 Rating: 5 1) Profit is defined as: (A)Value added less fixed assets (B)Total revenues less direct costs ...

4 comments :