728x90 AdSpace

Thursday, June 5, 2014

Marketing Quiz Questions for SBI PO Exam 2014

1) DSA Means -
(A)District sales Authority
(B)Direct Selling Agent
(C)Distributor and Sales agent
(D)None of these
(E)All of these
Ans. (B)Direct Selling Agent

2) Marketing is – Find the wrong option -
(A) an ancient concept
(B) a modern concept
(C) a continuous affair
(D) a team effort
((E)None of these
Ans. (A)an ancient concept

3) Bank Marketing is treated as -
(A)Transaction marketing
(B)Service marketing
(C)Indoor marketing
(D)all of these
(E)None of these
Ans. (B)Service marketing

4) .....................  is used to decide Advertising Method
(A)Task & Objective Method
(B)Concurrent Test Method
(C)Market Share Approach
(D)Both a and c
(E)All the above
Ans. (D)Both a and c

5) SME means -
(A)Small and medium enterprises
(B)Small scale marketing entities
(C)Small & medium establishments
(D)None of these
Ans. (A)Small and medium enterprises

6) “Conversion” in sales language means -
(A)Converting a buyer into a seller
(B)Converting a seller into a buyer
(C)Converting a prospect into customer
(D)All of these
(E)None of these
Ans. (C)Converting a prospect into customer

7) Target market for debit card is -
(A)All existing account holder
(B)All sales persons
(C)All NRI’s
(D)All HNI’s
(E)All of these
Ans. (A)All existing account holder

8) Government economic policy based on taxation and public expenditure is known as :
(A)Monetary policy
(B)Fiscal policy
(C)Economic policy
(D)Spending policy
(E)None of these
Ans. (B)Fiscal policy

9) Which of the following is an example of an indirect tax?
(A)Income tax
(B)Wealth tax
(C)Inheritance tax
(D)Corporation tax
(E)Value added tax
Ans. (E)Value added tax

10) Which of the following is the best definition of a market?
(A)A shopping center
(B)An arrangement of buyers and sellers
(C)An industry with many competitors
(D)An industry that is not a monopoly
(E)None of above
Ans. (A)A shopping center
Marketing Quiz Questions for SBI PO Exam 2014 Reviewed by Currentaffairs4examz on 5.6.14 Rating: 5 1) DSA Means - (A)District sales Authority (B)Direct Selling Agent (C)Distributor and Sales...

No comments :