728x90 AdSpace

Friday, June 20, 2014

Marketing Questions for Bank Exams including SBI Clerk/PO 2014, IBPS RRB 2014 etc

1. The functions of the distribution channel do not includes:
(A)Helping the company to do demand
forecasting
(B)Helping the customer in understanding and using the goods
(C)Marketing research
(D)Promotion of the sale of goods
(E)None of the above
Ans. (C)Marketing research

2. Idea Screening is the first stage of:
(A)New product development
(B)Diversification
(C)Product modification
(D)None of the above
(E)All the above
Ans. (A)New product development

3. EMI can be a marketing tool when____
(A)EMI is very low
(B)EMI is very high
(C)EMI is fluctuating
(D)EMI is constant
(E)EMI is ballooning
Ans. (A)EMI is very low

4. Directing marketing does not cover ____:
(A)Online Marketing
(B)Public relations
(C)Personal selling
(D)Catalogue marketing
(E)None of the above
Ans. (B)Public relations

5. Some banks are appointing _____ for their asset products
(A)Direct selling agents
(B)Marketing executors
(C)Special officers
(D)All the above
(E)None of these
Ans. (A)Direct selling agents

6. Value is the quotient of:
(A)Revenue and cost
(B)cost and Benefit
(C)Total cost and average cost
(D)None of these
(E)All the above
Ans. (B)cost and Benefit

7. Sales are declining, profits are declining and competition is increasing. These indicate that the
product may be in:
(A)Introduction stage
(B)Decline stage
(C)growth stage
(D)All the above
(E)None of the above
Ans. (B)Decline stage

8. The three layers of packaging are:
(A)Primary, secondary, tertiary packaging
(B)Primary, secondary and shipping packaging
(C)Shipping, inner and outer packing
(D)None of the above
(E)All the above
Ans. (B)Primary, secondary and shipping packaging

9. The objectives of price can be:
(A)Profit
(B)Market share
(C)cash flow
(D)All the above
(E)None of the above
Ans. (D)All the above

10. Concentrated marketing is a strategy opted for:
(A)Market segmentation
(B)Market Research
(C)Marketing Mix
(D)None of these
(E)All the above
Ans. (A)Market segmentation

11. Home banking is an example of:
(A)Direct marketing
(B)Indirect marketing
(C)Branch marketing
(D)None of the above
(E)All the above
Ans. (A)Direct marketing

12. A direct marketing channel is also called ____ level channel:
(A)Zero
(B)One
(C)Two
(D)Three
(E)Four
Ans. (A)Zero

13. Though "Pizza huts" are located in posh, air-conditioned premises, they continue call themselves
as "Pizza huts". This is to take advantage of _______
(A)Local sentiment of wanting to eat in huts 2)
Brand value
(C)Brand recognition
(D)Brand extension
(E)Brand growth
Ans. (C)Brand recognition

14. Orient your needs to your sales', is a ____:
(A)sales concept
(B)marketing concept
(C)Management concept
(D)Production concept
Ans. (A)sales concept

15. Marketing Myopia is a state in which a marketer is:
(A)Preoccupied with product and selling and ignores customer
(B)customer oriented
(C)Sales oriented
(D)None of the above
(E)All the above
(E)None of these

Ans. (A)Preoccupied with product and selling and ignores customer
Marketing Questions for Bank Exams including SBI Clerk/PO 2014, IBPS RRB 2014 etc Reviewed by Currentaffairs4examz on 20.6.14 Rating: 5 1. The functions of the distribution channel do not includes: (A)Helping the company to do deman...

3 comments :

  1. Marketing for IBPS RRB ?

    Chutiya hain kya ? -_-

    ReplyDelete
  2. abe tu chutiya hai sale ...there is also a post of maketing officer in RRB..

    ReplyDelete