728x90 AdSpace

Tuesday, June 24, 2014

Computer Knowledge Questions for SBI Clerk 2014

1) A collection of related file is called a
(A) Character
(B) Field
(C) Database
(D) Record
(E) None of these
Ans. (C) Database

2) The most important or powerful computer in a typical network
(A) Desktop
(B) Network client
(C) Network server
(D) Network station
(E) None of these
Ans. (C) Network server

3) Which of the following is an example of connectivity?
(A) Internet
(B) Floppy disk
(C) Power cord
(D) Data
(E) None of these
Ans. (A) Internet

4) What menu is selected to cut , copy, and paste?
(A) File
(B) Tools
(C) Special
(D) Edit
(E) None of these
Ans. (D) Edit

5) The primary purpose of software is to turn data into
(A) Web sites
(B) Information
(C) Programs
(D) Objects
(E) None of these
Ans. (C) Programs

6) Which of the following is the largest unit of storage?
(A) GB
(B) KB
(C) MB
(D) TB
(E) None of these
Ans. (D) TB

7) Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers?
(A) Personal Computers
(B) Supercomputers
(C) Laptops
(D) Notebooks
(E) None of these
Ans. (B) Supercomputers

8) The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as
(A) pulling
(B) pushing
(C) downloading
(D) transferring
(E) None of these
Ans. (C) downloading

9) IT stands for—
(A) information Technology
(B) integrated Technology
(C) intelligent Technology
(D) interesting Technology
(E) None of these
Ans. (A) Information Technology

10) A keyboard is this kind of device
(A) Storage
(B) Input
(C) Output
(D) Word Processing
(E) None of these
Ans. (B) Input

11) Which part of the computer helps to store information?
(A) Disk drive
(B) Keyboard
(C) Monitor
(D) Printer
(E) None of these
Ans. (A) Disk drive

12) Which of the following groups consist of only output devices?
(A) Scanner, Printer, Monitor
(B) Keyboard, Printer, Monitor
(C) Mouse, Printer, Monitor
(D) Plotter, Printer, Monitor
(E) None of these
Ans. (D) Plotter, Printer, Monitor

13) An error is also known as .........
(A) bug
(B) debug
(C) cursor
(D) icon
(E) None of these
Ans. (A) bug

14) Sending an e-mail is similar to
(A) picturing an event
(B) narrating a story
(C) writing a letter
(D) creating a drawing
(E) None of these
Ans. (C) writing a letter

15) Microsoft Word is an example of
(A) an operating system
(B) a processing device
(C) application software
(D) an input device
(E) None of these
Ans. (C) application software
Computer Knowledge Questions for SBI Clerk 2014 Reviewed by Currentaffairs4examz on 24.6.14 Rating: 5 1) A collection of related file is called a (A) Character (B) Field (C) Database (D) Recor...

5 comments :

  1. Ms word is a application software not a processing device

    ReplyDelete
  2. I hv a doubt in ques 5...ans should be information

    ReplyDelete
  3. question no -5 answer is wrong..right answer is----- -
    information

    ReplyDelete