728x90 AdSpace

Thursday, April 24, 2014

General Knowledge Questions for competitive Exams

1) Ammesty International has its headquarters at
(A)Berlin
 (B)New York
(C)London
(D)Washington
Ans. (C)London

2) The strength of UN Security Council is
(A)11
(B)12
(C)13
(D)15
Ans. (D)15

3)  In acronyms SAARC, ‘C’ stand for
(A)Conference
(B)Committee
(C)Common wealth
(D)Cooperation
Ans. (D)Cooperation

4)  What is the number of non–permanent members of the Security Council?
(A)6
(B)8
(C)10
(D)12
Ans. (C)10

5) The first Secretary General of UNO was
(A)U Thant
(B)Kurt Waldheim
(C)Dag Hamarskjoeld
(D)Trygve Lie
Ans. (D)Trygve Lie

6) Famous Somanth Temple is in which of the following states?
(A)Orissa
(B)Uttar Pradesh
(C)Maharashtra
(D)Gujarat
Ans. (D)Gujarat

7) Whose Samadhi in Delhi is called Vijay Ghat?
(A)Jawaharlal Nehru
(B)Rajiv Gandhi
(C)Jagjiwan Ram
(D)Lal Bahadur Shastri
Ans. (D)Lal Bahadur Shastri

8) National Institute of Nutrition is located at which of the following places?
(A)Pune
(B)Bangalore
(C)Thiruvanantapuram
(D)Hyderabad
Ans. (D)Hyderabad

9) The centre for Cellular and Molecular Biology is situated at
(A)Jaipur
(B)Patna
(C)Hyderabad
(D)New Delhi
Ans. (C)Hyderabad

10) The International Court of Justice was established in the year?
(A)1945
(B)1946
(C)1947
(D)1950
Ans. (A)1945
General Knowledge Questions for competitive Exams Reviewed by Currentaffairs4examz on 24.4.14 Rating: 5 1) Ammesty International has its headquarters at (A)Berlin  (B)New York (C)London (D)Washi...

4 comments :

  1. Headquarters of Ammesty International is in London.

    ReplyDelete
  2. International court of justice was Established in 1945 by the UN Charter, the Court began work in 1946.
    Source: Wikipedia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..Arjun you are corrected. Then answer should be (A) 1945

      Delete