728x90 AdSpace

Thursday, April 10, 2014

Computer Quiz Questions for SBI PO Exam 2014

1. An error in a program code is called:
(A)Bug
(B)Syntax
(C)Mistake
(D)All of the above
Ans. Bug

2. What is FTP?
(A)File Transfer protocol
(B)File Transmission Protocol
(C)File Truncating Protocol
(D)Final Transmission Protocol
Ans. File Transfer protocol

3. The term ‘TUX’ is related with:
(A)Google
(B)Yahoo
(C)Linux
(D)Windows
Ans. Linux

4. BD in computer terminology stands for:
(A)Bit Data
(B)Binary Digit
(C)Blue-ray
(D)All of the above
Ans. Blue-ray

5. The heart of any computer system is:
(A)I/O Unit
(B)Hard disk
(C)CPU
(D)Memory
Ans. CPU

6. The unique name of the combination of Analog and Digital computer is:
(A)Param
(B)Deep blue
(C)Hybrid
(D)Cray
Ans. Hybrid

7. Laser jet is a/an ........ printer
(A)Impact
(B)Non-impact
(C)Either a or b
(D)DMP
Ans. Non-impact

8. The first electronic digital computer used:
(A)IC chips
(B)Microprocessors
(C)Transistors
(D)Vaccum tubes
Ans. Vaccum tubes

9. Which of the following is the fastest memory?
(A)Cache
(B)RAM
(C)ROM
(D)Registers
Ans. Registers

10. The amount of time that a computer system is not available for use is:
(A)Down time
(B)Access time
(C)Transfer time
(D)Delay time
Ans. Down time

11. The first programming language used for scientific operation is:
(A)FORTRAN
(B)Pascal
(C)COBOL
(D)C
Ans. FORTRAN

12. Name the Data Transmission method that allows simultaneous bidirectional data
(A)Simplex
(B)Half duplex
(C)Duplex
(D)Digital
Ans. Duplex

13. ‘CREATE TABLE’ command used in SQL is considered as:
(A)DDL Command
(B)DML method
(C)DCL method
(D)All of the above
Ans. DDL method

14. The access method used in Magnetic tape is:
(A)Random
(B)Sequential
(C)Serial
(D)Direct
Ans. Sequential

15. Each rows in a relation or a table is:
(A)Record
(B)Tuple
(C)Both a and b
(D)Attribute
Ans. Both a and b
Computer Quiz Questions for SBI PO Exam 2014 Reviewed by Currentaffairs4examz on 10.4.14 Rating: 5 1. An error in a program code is called: (A)Bug (B)Syntax (C)Mistake (D)All of the above...

No comments :