728x90 AdSpace

Wednesday, March 19, 2014

GK Questions for Postal Assistant Examination| Useful for other Exams also

Q1. After which historical character is the Victoria Gardens in Maharashtra named?
(A) Nana Saheb
(B) Jijamata
(C) Chhatrapati Shivaji
(D) Balaji Baji Rao

Q2. Ulaanbaatar is the capital of which Asian country?
(A) Sri Lanka
(B) Maldives
(C) Mongolia
(D) Malaysia
Ans. (C) Mongolia

Q3. In which Indian state is the Kanchenjunga National Park located?
(A) West Bengal
(B) Sikkim
(C) Arunachal Pradesh
(D) Assam
Ans. (B) Sikkim

Q4. The Atlas mountain range is in which continent?
(A) Europe
(B) Asia
(C) Africa
(D) Australia
Ans. (C) Africa

Q5. Saffron color in Indian national flag stands for _____.
(A) Sacrifice
(B) Prosperity
(C) Enmity
(D) Peace
Ans. (A) Sacrifice

Q6. Sristhanaka was the original name of which Indian city?
(A) Thane
(B) Nasik
(C) Pune
(D) Nagpur
Ans. (A) Thane

Q7. Who was the first Indian to reach the semi final in Wimbledon Tennis Championship?
(A) Ramanathan Krishnan
(B) Ramesh Krishnan
(C) Leander Paes
(D) Mahesh Bhupati
Ans. (A) Ramanathan Krishnan

Q8. Who was the inventor of xerography?
(A) Chester Carlson
(B) Michael Faraday
(C) Thomas Alva Edison
(D) Humphry Davy
Ans. (A) Chester Carlson

Q9. Who was the first Indian woman to win a medal in the Olympics?
(A) P.T.Usha
(B) Karnam Malleshwari
(C) Kunjarani Devi
(D) Bachendri Pal
Ans. (B) Karnam Malleshwari

Q10. In which Indian state would you find the largest church of Asia?
(A) Rajasthan
(B) Maharashtra
(C) Kerala
(D) Goa
Ans. (D) Goa
GK Questions for Postal Assistant Examination| Useful for other Exams also Reviewed by Currentaffairs4examz on 19.3.14 Rating: 5 Q1. After which historical character is the Victoria Gardens in Maharashtra named? (A) Nana Sa...

No comments :