728x90 AdSpace

Saturday, March 15, 2014

General Knowledge Questions for Postal/Sorting Assistant Exam 2014

1) When did Goa become a state?
(A) 26 January 1986
(B) 30 May 1987
(C) 11 July 1992
(D) 19 December 1997
Ans. (B) 30 May 1987

2) Who is the first President of the United States of America?
(A) George Washington
(B) Thomas Jefferson
(C) James Monroe
(D) John Adams
Ans. (A) George Washington

3) Who won the Football World Cup in 1982?
(A) Brazil
(B) Argentina
(C) Germany
(D) Italy
Ans. (D) Italy

4) Which country has 11 official languages?
(A) India
(B) USA
(C) Canada
(D) South Africa
Ans. (D) South Africa

5) Who won the Olympic Gold Medal for hockey in 1980 Moscow Olympics?
(A) India
(B) UK
(C) USA
(D) USSR
Ans. (A) India

6) Which city was the summer capital of India during British Rule?
(A) Nainital
(B) Darjeeling
(C) Simla
(D) Ooty
Ans. (C) Simla

7) Lok Saha is the news paper of
(A) Madhya Pradesh
(B) Uttar Parades
(C) Maharashtra
(D) Rajasthan
Ans. (C) Maharashtra

8) ‘Duesch Mark’ is the currency of?
(A) Poland
(B) Netherlands
(C) Germany
(D) Ghana
Ans. (C) Germany

9) Who was the first Prime Minister of India to head a minority government?
((A) Morarji Desai
((B) Rajiv Gandhi
((C) Chaudhury Charan Singh
((D) H.D. Deve Gowda
Ans. (C) Chaudhury Charan Singh

10) Which of the following is known as plastic money?
(A) bearer cheques
(B) credit cards
(C) demand drafts
(D) gift cheques

Ans. (B) credit cards
General Knowledge Questions for Postal/Sorting Assistant Exam 2014 Reviewed by Currentaffairs4examz on 15.3.14 Rating: 5 1) When did Goa become a state? (A) 26 January 1986 (B) 30 May 1987 (C) 11 July 1992 (D) 1...

1 comment :

  1. Thanx admin!!!! you r doing really a very good job.
    Hoping more and more GK MCQs.
    Regard

    ReplyDelete