728x90 AdSpace

Thursday, March 27, 2014

General Knowledge Questions for PA/SA Exam: Part 4

1) Dr. Julius K. Nyerere was the first winner of which award?
(A) Gandhi Peace Prize
(B) Bharat Ratna
(C) Ramon Magsaysay Award
(D) Pulitzer Prize
Ans. (A) Gandhi Peace Prize

2) Which Indian state has the largest tribal population in India?
(A) Madhya Pradesh
(B) Uttar Pradesh
(C) Arunachal Pradesh
(D) Goa
Ans. (A) Madhya Pradesh

3) Due to which physical property does the water drop take round (spherical) shape?
(A)Viscosity
(B)Surface Tension
(C)Polarization
(D)Buoyancy
Ans. (B)Surface Tension

4) Who authored the 'Buddhacharita', a Sanskrit narrative on the life of Gautam Buddha?
(A)Kalhana
(B)Banabhatta
(C)Bhavabhuti
(D)Ashvagosh
Ans. (D)Ashvagosh

5) Jerry Young and David Flio are associated with the foundation of which of the following companies?
(A)Seiko
(B)Google
(C)Intel
(D)Yahoo
Ans. (D)Yahoo

6) Who wrote the novel 'Train to Pakistan'?
(A)R.K.Narayan
(B)Mulk Raj Anand
(C)Khushwant Singh
(D)Dharamvir Bharti
Ans. (C)Khushwant Singh

7)  Who is the first indian cricketer to take Hat Trick in Test Cricket?
(A)Chetan Sharma
(B)Kapil Dev
(C)Harbhajan Singh
(D)Irfan Pathan
Ans. (C)Harbhajan Singh

8) In history, how do we better know Mughal empress Arjumand Banu Begum?
(A)Mumtaz
(B)Noorjahan
(C)Hazrat Mahal
(D)Manmati
Ans. (A)Mumtaz

9) Suva is the capital of which of the following countries?
(A)S Africa
(B)Fiji
(C)Canada
(D)West Indies
Ans. (B)Fiji

10)  Tehri Hydro Power Complex is built on which of the following rivers?
(A)Yamuna
(B)Ganga
(C)Gomati
(D)Bhagirathi

Ans. (D)Bhagirathi
General Knowledge Questions for PA/SA Exam: Part 4 Reviewed by Currentaffairs4examz on 27.3.14 Rating: 5 1) Dr. Julius K. Nyerere was the first winner of which award? (A) Gandhi Peace Prize (B) Bhara...

No comments :