728x90 AdSpace

Sunday, March 9, 2014

English Section Model Questions for PA/SA Exam 2014 Preparation

Friends..Here is some model Questions from English Section for practice

1.       A …..thief was caught by the police last night.
(A)    Famous
(B)   Popular
(C)    Renowned
(D)   Notorious
ANS.(D)

2.       Indian believes in tolerance, not in…..acceptance or rejection.
(A)    Alienation
(B)   Bigotry
(C)    Prejudice
(D)   Aggression
ANS.(B)

3.       The court of conscience…..all other courts.
(A)    Surpasses
(B)   Excels
(C)    Supersedes
(D)   Trespasses
ANS.(C)

4.       Ambition is one of those…..which are never satisfied.
(A)    Needs
(B)   Ideas
(C)    Passions
(D)   Fancies
ANS.(C)

5.       Dying is a very….. dreary affair.
(A)    Boring
(B)   Dull
(C)    Monotonous
(D)   Drab
ANS.(B)

6.  The senior officials of the ministry charged the secretary with gross…..of duty and so suspended him.
(A)    Disregard
(B)   Negligence
(C)    Laxity
(D)   Dishonesty
ANS.(B)

7.       His parents did not pay…..attention to his studies.
(A)    Suitable
(B)   Just
(C)    Remarkable
(D)   Proper
ANS.(D)

8.       I do not…..with the views expressed in your newspaper.
(A)    Confirm
(B)   Coincide
(C)    Compromise
(D)   Concur
ANS.(D)

9.       Despite her pleas, the mistress did not…..to her request.
(A)    Accede
(B)   Convince
(C)    Favour
(D)   Approve
ANS.(A)

10.   He is greatly admired for his…..behavior.
(A)    Decrepit
(B)   Decorative
(C)    Decadent
(D)   Decorous
ANS.(D)

11.   Nobody can say what…..him to commit this crime.
(A)    Excited
(B)   Attracted
(C)    Prompted
(D)   Roused
ANS.(C)

12.   The meeting….. with a vote of thanks.
(A)    Closed
(B)   Finished
(C)    Stopped
(D)   Concluded
ANS.(D)

13.   The environment was…..to his work and that’s why he succeeded.
(A)    Suitable
(B)   Confirming
(C)    Conducive
(D)   Adequate
ANS.(C)
 Always Visit for more study materials>>www.currentaffairs4examz.com
14.   It is difficult to believe what he tells us because his account of any event is always
full of…..of all sorts.
(A)    Discrepancies
(B)   Differences
(C)    Discretions
(D)   Distinctions
ANS.(A)

15.   As the waves rose and the ship tossed, many of the passengers felt…..
(A)    Lethargic
(B)   Tremulous
(C)    Subdued
(D)   Queasy
ANS.(D)

16.   The government should crush with a heavy hand all the gangs of terrorists
and foil their…..design against the integrity of our nation.
(A)    Foolish
(B)   Nefarious
(C)    Ugly
(D)   Undesirable
ANS.(B)

17.   The speaker…..the scope of his paper on ‘Work ethic’ at the outset.
(A)    Defined
(B)   Delineated
(C)    Ascribed
(D)   Declined
ANS.(B)

18.   He….. a lot over the pros and cons of the issue but could arrive at no fruitful result.
(A)    Envisioned
(B)   Contemplated
(C)    Embodied
(D)   Envisaged
ANS.(B)

19.   The custom officers…..gold worth Rs. 1 crore from the smugglers.
(A)    Snatched
(B)   Captured
(C)    Mobbed
(D)   Confiscated
ANS.(D)

20.   On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became…..
(A)    Jubilant
(B)   Emaciated
(C)    Flippant
(D)   Agitated
ANS.(B)

21.   His…..helped him rise so high in life.
(A)    Cleverness
(B)   Wisdom
(C)    Cunningness
(D)   Genius
ANS.(D)

22.   The speaker painted a….. picture of hunger in parts of India.
(A)    Poignant
(B)   Passionate
(C)    Parsimonious
(D)   Chimerical
ANS.(A)

23.   Some region of our country still remains….. to the average man.
(A)    Impenetrable
(B)   Impermeable
(C)    Inaccessible
(D)   Impossible
ANS.(C)

24.She….people who are good at sports.
(A)    Supports
(B)   Admires
(C)    Attracts
(D)   Appeals
ANS.(B)

25. He wanted to help…..poverty.
(A) Diminish
(B) Reduce
(C) Dwindle
(D) Deplete

ANS.(B)
English Section Model Questions for PA/SA Exam 2014 Preparation Reviewed by Currentaffairs4examz on 9.3.14 Rating: 5 Friends..Here is some model Questions from English Section for  practice .  1.       A …..thie...

No comments :