728x90 AdSpace

Monday, December 2, 2013

Current Affairs Questions useful for IBPS Clerk Exam 2013- Part-2

Current Affairs Questions useful for IBPS Clerk Exam 2013- Part-2


Friends...Here is the Part-2 of the Current Affairs series.
1) “World Polio Day” is observed on?
(A) 29-Oct
(B) 18-Oct
(C) 21-Oct
(D) 24-Oct
Ans. (D) 24-Oct

2) Which IPL team won the Champions League Twenty-20 title held in Oct 2013?
(A) Rajasthan Royals
(B) Trinidad & Tobago
(C) Mumbai Indians
(D) Chennai Super Kings
Ans. (C) Mumbai Indians

3) Which organization won the Nobel peace prize 2013 (announced in Oct 2013)?
(A) European Union
(B) Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons
(C) UNICEF
(D) Red Cross
Ans. (B) Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons

4) Which of the following dam has celebrated its 50th Anniversary in Oct 2013?
(A) Bhakra dam
(B) KSR Dam
(C) Sardar Sarovar Dam
(D) Nagarjuna Sagar Dam
Ans. (A) Bhakra dam

5) The Largest Air Traffic Control Tower of India which is 84 meter high was Inaugurated at which city airport in Oct 2013?
(A) New Delhi
(B) Mumbai
(C) Hyderabad
(D) Bangalore
Ans. (B) Mumbai

6) Two political leaders Lalu Prasad Yadav and Jagadish Sharma have been disqualified from their parliamentary memberships on account of conviction under the Chaibasa Treasury case in Oct 2013. Jagadish Sharma belonged to which political party?
(A) Janata Dal (United)
(B) SP
(C) BSP
(D) RJD
Ans. A) Janata Dal (United)

7) Which Indian state launched the “She Taxi” project, aiming at ensuring safe travel for women, in Oct 2013?
(A) Gujarat
(B) Kerala
(C) Goa
(D) Haryana
Ans. B) Kerala

8) Which internet giant launched a new search algorithm named as “Humingbird” in Oct 2013?
(A) Alibaba
(B) Microsoft
(C) Yahoo
(D) Google
Ans.(D) Google

9) Narendra Modi laid the foundation of a 597-foot Sardar Patel idol (called the Statue of Unity) in Oct 2013 which will be built at Sadhu Bet, an island situated 3 kilometers away from the Sardar Sarovar Dam in Gujarat. Vallabhbhai Patel, Known as Iron man, is India’s first .................... post independece.
(A) Finance Minister
(B) External Affairs Minister
(C) Prime Minister
(D) Home Minister
Ans. (D) Home Minister

10) Which former Liberian President who sentenced to 50 years in prison for crimes against humanity in Oct 2013?
(A) Charles Taylor
(B) Ellen Johnson Sirleaf
(C) Foday Sankoh
(D) George Weah
Ans. (A) Charles Taylor


IBPS Clerk 2013 Study Materials: Click Here
Current Affairs  2013 Questions PDF>>CLICK HERE
Join our fb page for regular updates
Current Affairs Questions useful for IBPS Clerk Exam 2013- Part-2 Reviewed by Currentaffairs4examz on 2.12.13 Rating: 5 Current Affairs Questions useful for IBPS Clerk Exam 2013- Part-2 Friends...Here is the Par...

2 comments :

  1. sir were can i find part 1 of this series please do reply

    ReplyDelete
  2. Plz share important countries nd their currencies..important for ibps clerk..

    ReplyDelete