728x90 AdSpace

Wednesday, November 13, 2013

IBPS Clerk Exam Special: Economy/Banking Current Affairs Questions Part 3

IBPS Clerk Exam Special: Economy/Banking Current Affairs Questions Part 3


Friends…here is the Part-3 Questions. There has been suggestion from some friends to upload the PDF of this. We promise you that when the series of questions end….we will compile all questions together and provide you the PDF. Happy Reading….

1) The executive committee of the Indian Newspaper Society (INS) has approved a proposal to increase Foreign Direct Investment (FDI) from current 26% to _______ in print media in August 2013.
(A) 100%
(B) 76%
(C) 49%
(D) None of These
Ans. (C) 49%

2) The Government raised foreign direct investment (FDI) limit to ______ in the telecom sector in August 2013.
(A) 74%
(B) 100%
(C) 51%
(D) 85%
Ans. (B) 100%

3) Who took over as the new Chairman and Managing Director of Central Bank of India in August 2013?
(A) V Kannan
(B) Rakesh Sethi
(C) Rajeev Rishi
(D) None of These
Ans. (C) Rajeev Rishi

4) India surpassed ________ to become third largest Internet population, as per the the ComScore report published in August 2013.
(A) China
(B) Japan
(C) USA
(D) Brazil
Ans. (B) Japan

5) Who was elected as the Chairperson of the International Coffee Council at the meetings of the International Coffee Organization held in Belo Horizonte, Brazil in Sep 2013?
(A) Jawaid Akhtar
(B) Juan Esteban Orduz
(C) Conradin Rasi
(D) None of These
Ans. (A) Jawaid Akhtar

6) State Government of Rajasthan laid the foundation stone for world’s biggest solar park at Bhadla in August 2013. Bhadla is in which district?
(A) Jaisalemer
(B) Jodhpur
(C) Barmer
(D) Bikaner
Ans. (B) Jodhpur

7) IT outsourcing company iGate Corp has appointed whom as its new Chief Executive Officer (CEO) in Sep 2013?
(A) Ashok Vemuri
(B) Girish Paranjpe
(C) Krishnakumar Natarajan
(D) Suresh Vaswani
Ans. (A) Ashok Vemuri

8) Which bank won the “Best Banker Growth-Mid Sized” award in the second edition of The Sunday Standard Best Bankers’ Awards 2013 (announced in Sep 2013)?
(A) Karnataka Bank
(B) Karur Vysya Bank
(C) Maharashtra Bank
(D) IDBI Bank
Ans. (B) Karur Vysya Bank

9) Telecommunication major Vodafone India in association with which bank has started a unique money transfer and payment service “M-Pesa” in August 2013?
(A) HDFC bank
(B) ICICI bank
(C) Axis Bank
(D) Kotak Mahindra Bank
Ans. (B) ICICI bank

10) Parliament has approved the new Companies Bill in August 2013. As per the new bill, Companies have to spend at least ______ of their average profits in the last three years towards Corporate Social Responsibility (CSR) activities.
(A) 2.5%
(B) 1%
(C) 2%
(D) 3%
Ans. (C) 2%   
View other parts of this Question Series: Click Here

Join our fb page for regular updates       
IBPS Clerk Exam Special: Economy/Banking Current Affairs Questions Part 3 Reviewed by Currentaffairs4examz on 13.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk Exam Special: Economy/Banking Current Affairs Questions Part 3 Friends…here is t...

2 comments :

  1. dear admin,i didnt gt ny notification bot part 1 & 2 of dis section.wer r dey??????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kirti...see>> http://www.currentaffairs4examz.com/search/label/IBPS%20Clerk%202013

      Delete