728x90 AdSpace

Tuesday, November 12, 2013

IBPS Clerk Exam Special: Economy/Banking Current Affairs Questions Part 2

IBPS Clerk Exam Special: Economy/Banking Current Affairs Questions Part 2

Friends...Thanks for your overwhelming support. Here is the second part of the Questions..... Part-3 will be published soon...Keep in touch

1) Which global tech giant has celebrated its 15th birthday on 27th September 2013?
(A) Microsoft
(B) Facebook
(C) Google
(D) Yahoo
Ans. (C) Google

2) Who took over as the new Chairman of the Engineering Export Promotion Council (EEPC) in Sep 2013?
(A) Anupam Shah
(B) P. Sudhakar
(C) Sanjeev Dayal
(D) Saji Cherian
Ans. (A) Anupam Shah

3) A high-level panel, headed by __________,submitted to Finance Minister P. Chidambaram its report in Sep 2013 on the alleged irregularities at the National Spot Exchange Ltd (NSEL).
(A) R.M. Premkumar
(B) Bimal Jalan
(C) Arvind Mayaram
(D) M.K. Goel
Ans. (C) Arvind Mayaram

4) The government has increased the import duty on gold and silver jewellery to _______ from current 10% in Sep 2013 to protect the domestic industry.
(A) 20%
(B) 15%
(C) 12%
(D) 18%
Ans. (B) 15%

5) Which Indian Private sector bank has become the first bank to raise USD 255 million funds overseas using the swap loan facility provided by the Reserve Bank of India (RBI) in Sep 2013?
(A) YES Bank
(B) ICICI Bank
(C) HDFC Bank
(D) Axis Bank
Ans. (A) YES Bank

6) Which Social networking company is planning for an IPO and submitted a document to the SEC in Sep 2013?
(A) Facebook
(B) LinkedIn
(C) Twitter
(D) Orkut
Ans. (C) Twitter

7) Which Indian private sector bank launched its ‘Branch on Wheels’ to offer basic banking services in remote areas which have so far been devoid of banking facilities in Sep 2013?
(A) Yes Bank
(B) Axis Bank
(C) HDFC Bank
(D) ICICI Bank
Ans. (D) ICICI Bank

8) Which Cement company has announced in Sep 2013 that it would acquire Gujarat cement unit of 4.8 million tonnes per annum capacity from Jaypee Cement Corp for Rs 3,800 crore?
(A) JK Cement
(B) Binani Cement
(C) UltraTech Cement
(D) India Cement
Ans. (C) UltraTech Cement

9) Leaders of the BRICS group of nations – Brazil, Russia, India, China and South Africa – have announced in September 2013 that they will set up a _______ fund to guard against financial shocks.
(A) USD 50 billion
(B) USD 100 billion
(C) USD 200 billion
(D) USD 500 billion
Ans. (B) USD 100 billion

10) The Indian Government has announced setting up of the Seventh Central Pay Commission in Sep 2013. Its recommendations will be implemented from the _____________.
(A) 1st of April, 2016
(B) 1st of January, 2015
(C) 1st of January, 2016
(D) 1st of April, 2015
Ans. (C) 1st of January, 2016

IBPS Clerk Exam Special: Economy/Banking Current Affairs Questions Part 2 Reviewed by Currentaffairs4examz on 12.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk Exam Special: Economy/Banking Current Affairs Questions Part 2 Friends...Thanks fo...

7 comments :

  1. SIR, PLZ KEEP PDF FILE ALL PARTS AT A TIME...not like this !

    ReplyDelete
    Replies
    1. At the end we will update pdf in one lot friend...

      Delete
  2. sir pls tell me dis is enough for gk portion for ibps clerk exam

    ReplyDelete
  3. special focus on economic current affairs

    ReplyDelete