728x90 AdSpace

Saturday, November 23, 2013

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 14

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 14

Friends...here is Part 1of Expected Economy/Banking Current Affairs Questions. So far we covered 140 Questions.. and some more questions remaining. After that PDF file including all questions will be uploaded.



1) Which PSU bank has signed a MoU with industry body CII to facilitate cheaper credit access to micro, small and medium enterprises in oct 2013?
(A) Punjab National Bank
(B) Canara Bank
(C) Dena Bank
(D) Bank of Baroda
Ans. (B) Canara Bank

2) Union Government of India has appointed whom as the Chairperson of the Central Electricity Regulatory Commission (CERC) in Oct 2013?
(A) Gauri Kumar
(B) Jaimini Bhagwati
(C) Arunendra Kumar
(D) Gireesh B. Pradhan
Ans. (D) Gireesh B. Pradhan

3) Which bank in Indonesia marked its re-entry into India after five years by opening a branch in Mumbai in Oct 2013?
(A) Bank Internasional Indonesia
(B) Bank Maspion Indonesia
(C) Bank Negara Indonesia
(D) Bank UOB Indonesia
Ans. (A) Bank Internasional Indonesia

4) Which global mining giant has confirmed that it was pulling out of nine oil and gas exploration projects in India in Oct 2013 due to their inability to carry out exploration operations in these blocks because of bureaucratic hurdles and disagreements with the Government.
(A)  BHP Billiton
(B) ALCOA
(C) Rio Tinto
(D) None of These
Ans. (A)  BHP Billiton

5) Who has been appointed as the Managing Director and CEO of Philips Electronics India Ltd in Oct 2013?
(A) Deepak Mehrotra
(B) Rajeev Chopra
(C) Amit Laroya
(D) A. Krishnakumar
Ans. (D) A. Krishnakumar

6) Committee headed by whom, appointed to probe illegal mining across the country, has submitted its third and final report which is mainly on the menace in Goa in Oct 2013?
(A) Tarun Chaterjee
(B) M B Shah
(C) Lakshmi Kanta Mohapatra
(D) A.P. Shah
Ans. (B) M B Shah

7) The RBI has increased Reverse Repo rate by 25 bps to _______ during its monetary policy review meet in October 2013.
(A) 7%
(B) 7.75%
(C) 7.25%
(D) 6.75%
Ans. (D) 6.75%

8) An expert panel headed by whom suggested in Oct 2013 that diesel prices should be hiked by a steep Rs 5 per litre, kerosene by Rs 4 a litre and cooking gas (LPG) rates by Rs 250 per cylinder immediately?
(A) Kirit S Parikh
(B) Mukul Mudgal
(C) Arvind Mayaram
(D) Asha Tiwari
Ans. (A) Kirit S Parikh

9) As per recent World Bank study published in Oct 2013, It is easiest to start a business in ______ within India.
(A) Hyderabad
(B) Bangalore
(C) New Delhi
(D) Mumbai
Ans. (C) New Delhi

10) Which Indian IT Services Company has paid USD 34 million to settle a civil lawsuit from the US government over allegations it misused visas in Oct 2013?
(A) HCL Technologies
(B) TCS
(C) Wipro
(D) Infosys
Ans. (D) Infosys
View other parts of this Question Series: Click Here
Complete Current Affairs  October 2013 PDF>>CLICK HERE
Join our fb page for regular updates
IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 14 Reviewed by Currentaffairs4examz on 23.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk 2013 : Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 14 Friends...here i...

No comments :