728x90 AdSpace

Tuesday, November 26, 2013

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 18

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 18

Friends..we here is the Part-18 of the series. We are receiving many queries as to when we are going to publish the PDF containing all the Questions so far covered in the series. We will be publishing the PDF when this series ends with part-20...that is with 200 "expected" questions for IBPS Clerk 2013. We are sure that this will truely help you all......


1) Which Private Insurance Company launched  “Smart Power Insurance” plan, which is designed to care for investor‘s twin needs of insurance and investment in Oct 2013?
(A) Reliance Life Insurance
(B) SBI Life Insurance
(C) Religare Life Insurance
(D) Birla Sun Life Insurance
Ans. (B) SBI Life Insurance

2) Which state government announced to provide all School and college classrooms with Wi-Fi connection to aid their learning process as a part of state government’s Digital Learning Aid for Students scheme in Oct 2013?
(A) Tripura
(B) Haryana
(C) Meghalaya
(D) Nagaland
Ans. (C) Meghalaya

3) 3M India Ltd’s has appointed whom as Director and Managing Director of the company in Oct 2013?
(A) Deepak Mehrotra
(B) Rajeev Chopra
(C) Amit Laroya
(D) A. Krishnakumar
Ans. (C) Amit Laroya

4) The Supreme Court decided to appoint __________ to head a committee which has been deliberating on broad guidelines for protection of good Samaritans rendering assistance to accident victims in Oct 2013.
(A) Justice Badar Durrez Ahmad
(B) Justice Prafulla Chandra Pant
(C) Justice A.P. Shah
(D) Justice T.Nandakumar Singh
Ans. (C) Justice A.P. Shah

5) Which Indian brand has placed at ninth in the list of top ten global brands admired most in Africa, according to a survey published in Oct 2013?
(A) Tata
(B) Birla
(C) Airtel
(D) Reliance
Ans. (C) Airtel

6) A Sharia Court conducted solely by women with an aim to redress the grievances of Muslim women has started functioning in which Indian city in Oct 2013?
(A) New Delhi
(B) Chennai
(C) Hyderabad
(D) Pune
Ans. (D) Pune

7) 23rd ASEAN Summit 2013 held in Oct 2013 in which city?
(A) Manila
(B) Kuala Lumpur
(C) Brunei
(D) Bangkok
Ans. (C) Brunei

8) Which young Indian was selected for United Nations 10 Young Innovators Competition 2013 in Oct 2013?
(A) Geeta Chandran
(B) Varun Arora
(C) Bunker Roy
(D) None of These
Ans. (B) Varun Arora

9) Which Indian Oil Company acquired an additional 12% stake in a Brazilian oil blocks for 529 US million Dollars in October 2013?
(A) ONGC Videsh Limited
(B) Indian Oil Corporation
(C) GAIL India
(D) None of These
Ans. (A) ONGC Videsh Limited

10) India launched its ambitious pension scheme, the________________ for over five million overseas workers in Dubai in Oct 2013.
(A) Indira Gandhi Pravasi Suraksha Yojana
(B) Rajiv Gandhi Pravasi Suraksha Yojana
(C) Mahatma Gandhi Pravasi Suraksha Yojana
(D) None of These
Ans. (C) Mahatma Gandhi Pravasi Suraksha Yojana
View other parts of this Question Series: Click Here
Current Affairs  November 2013 Questions PDF>>CLICK HERE
Join our fb page for regular updates
IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 18 Reviewed by Currentaffairs4examz on 26.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 18 Friends..we here ...

3 comments :

  1. answer 10 is wrong that is mahatma gandhi not indira gandhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot Chandan...it was a serious mistake from our part. Extremely sorry..we have corrected it...

      Delete
  2. plz upload all parts in a combined page/pdf...

    ReplyDelete