728x90 AdSpace

Monday, November 25, 2013

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 17

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 17

Friends...Here is the Part-17 of Economy/Banking Current Affairs Questions. 05 days for the exam to start...hope you all are preparing well!!


1) The RBI has kept CRR (Cash Reserve Ratio) unchanged at _______ during its monetary policy review meet in October 2013.
(A) 4%
(B) 4.25%
(C) 4.5%
(D) 3.5%
Ans. (A) 4%

2) Who has been selected for the Radhakrishnan Gold Medal for the year 2013 by the Global Economic Progress & Research Association (GEPRA), a Chennai-based research organisation in Oct 2013?
(A) Geeta Chandran
(B) Utpal Bhadra
(C) Kavita Shukla
(D) S. Masood Ahmed
Ans. (B) Utpal Bhadra

3) Which PSU Bank has opened over 3,000 “zero balance” savings accounts under the ‘Kanyasree’ scheme of the West Bengal Government in Oct 2013?
(A) Punjab National Bank
(B) Central Bank of India
(C) State Bank of India
(D) Allahabad Bank
Ans. (C) State Bank of India

4) Who has bagged the ‘Best CEO Award’ at the Seventh National Cooperative Summit held during Oct 21-22 in Bangalore? The award was given under the Frontiers in Cooperative Banking – Best CEO category.
(A) Ashok Reddy Nukala
(B) S.R. Bansal
(C) Rajendra Kumar Saraf
(D) Umesh Chand Asawa
Ans. (D) Umesh Chand Asawa

5) Which Country secured no 1 rank in the ‘Prosperity Index’ ranking of 142 countries published by London-based Legatum Institute in Oct 2013?
(A) Canada
(B) Switzerland
(C) Norway
(D) USA
Ans. (C) Norway

6) Who has been appointed Chief Executive Officer of Siemens’ regional company in India in Oct 2013?
(A) Deepak Mehrotra
(B) Rajeev Chopra
(C) Amit Laroya
(D) Sunil Mathur
Ans. (D) Sunil Mathur

7) Private life insurer Birla Sun Life Insurance has appointed whom as Chief Executive Officer and Managing Director of the company in Oct 2013?
(A) Deepak Mehrotra
(B) Rajeev Chopra
(C) Pankaj Razdan
(D) Sunil Mathur
Ans. (C) Pankaj Razdan

8) The Union Cabinet of India gave its approval to declare which airports as international airports in Oct 2013?
(A) Imphal
(B) Guwahati
(C) Bhubaneswar and Guwahati
(D) Bhubaneswar and Imphal
Ans. (D) Bhubaneswar and Imphal

9) India has placed at _______ spot in the World Prosperity Index, largely due to poor ‘safety and security’ environment, in the list published by London-based Legatum Institute in Oct 2013?
(A) 92nd
(B) 101st
(C) 106th
(D) 86th
Ans. (C) 106th

10) Microsoft appointed whom as the corporate vice president of Skype, a popular and free international voiceover and messaging service and Lync communications product in Oct 2013?
(A) Deepak Mehrotra
(B) A. Krishnakumar
(C) Gurdeep Singh Pall
(D) Sunil Mathur
Ans. (C) Gurdeep Singh Pall

View other parts of this Question Series: Click Here
Current Affairs  November 2013 (3rd week) PDF>>CLICK HERE
Join our fb page for regular updates
IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 17 Reviewed by Currentaffairs4examz on 25.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 17 Friends...Here is...

3 comments :

  1. sir please tell when you will going to publish pdf file of question series

    ReplyDelete
  2. Sir please provide all these series questions as pdf format pls

    ReplyDelete