728x90 AdSpace

Sunday, November 24, 2013

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 16

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 16

Friends..Here is the Part 16 of the series....
1) Which country retained the top position in the global Gender Gap Index published by the World Economic Forum (WEF) in Oct 2013?
(A) Iceland
(B) Sweden
(C) Norway
(D) Switzerland
Ans. (A) Iceland

2) The RBI has decreased the Marginal Standing Facility, MSF rate by 25 bps to ______ during its monetary policy review in Oct 2013.
(A) 9.5%
(B) 10%
(C) 8.75%
(D) 9.75%
Ans. (C) 8.75%

3) Private life insurer PNB MetLife has appointed whom as Managing Director of the company in Oct 2013?
(A) Deepak Mehrotra
(B) Rajeev Chopra
(C) Tarun Chugh
(D) A. Krishnakumar
Ans. (C) Tarun Chugh

4) Who topped the Fortune magazine’s global list of top-50 women business leaders published in Oct 2013?
(A) Guler Sabanci
(B) Maria Das Gracas Foster
(C) Gail Kelly
(D) None of These
Ans. (B) Maria Das Gracas Foster

5) Which Country secured no 1 rank in the ‘Ease of Doing Business’ ranking of 189 economies published by the World Bank in Oct 2013?
(A) Singapore
(B) South Korea
(C) New Zealand
(D) United States
Ans. (A) Singapore

6) The RBI has kept CRR (Cash Reserve Ratio) unchanged at _______ during its monetary policy review meet in October 2013.
(A) 4%
(B) 4.25%
(C) 4.5%
(D) 3.5%
Ans. (A) 4%

7) India has placed at ____ spot in the latest ease-of-doing business list, ‘Ease of Doing Business’ ranking of 189 economies published by the World Bank in Oct 2013.
(A) 106th
(B) 134th
(C) 112th
(D) 96th
Ans. (B) 134th

8) The Central Government has constituted a high-level committee headed by ________ to look at the division of assets and the administrative framework for Telengana formation from Andhra Pradesh in Oct 2013.
(A) Umesh Bellur
(B) Arvind Mayaram
(C) K Vijay Kumar
(D) Mukul Mudgal
Ans. (C) K Vijay Kumar

9) Who has bagged the ‘Best CEO Award’ at the Seventh National Cooperative Summit held during Oct 21-22 in Bangalore? The award was given under the Frontiers in Cooperative Banking – Best CEO category.
(A) Ashok Reddy Nukala
(B) S.R. Bansal
(C) Rajendra Kumar Saraf
(D) Umesh Chand Asawa
Ans. (D) Umesh Chand Asawa

10) Dabur has roped in which bollywood actress as the new brand ambassador to endorse its brand Dabur Chyawanprash in Oct 2013?
(A) Karishma Kapoor
(B) Madhuri Dixit
(C) Hema Malini
(D) Shabana Azmi
Ans. (B) Madhuri Dixit
View other parts of this Question Series: Click Here
Complete Current Affairs  October 2013 PDF>>CLICK HERE
Join our fb page for regular updates
IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 16 Reviewed by Currentaffairs4examz on 24.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 16 Friends..Here is...

No comments :