728x90 AdSpace

Thursday, November 21, 2013

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 12

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 12


Friends...here is Part 12 of Expected Economy/Banking Current Affairs Questions. Some of these Questions were asked in IBPS PO Exam...but certainly can be expected for Clerk Exam as well considering its relevance!!!!

1) Which Indian Cricketer has been appointed as the brand ambassador for Future Groups Fashion at Big Bazaar in Oct 2013?
(A) Rohit Sharma
(B) Shikhar Dhawan
(C) Suresh Raina
(D) Virat Kohli
Ans. (B) Shikhar Dhawan

2) Rajiv Gandhi Aviation University will be set up at which place as announced by Union Government recently?
(A) Kochi
(B) Kanpur
(C) Rae Baereli
(D) New Delhi
Ans. (C) Rae Baereli

3) World’s largest retail chain Walmart Stores Inc has called off its six-year old alliance with which company in India in Oct 2013?
(A) Reliance Retail
(B) Bharti Group
(C) Tata Group
(D) Future Group
Ans. (B) Bharti Group

4) Which rate does RBI Reduces to Increase liquidity in market?
(A) Repo Rate
(B) MSF
(C) Reverse Repo Rate
(D) Cash Reserve Ratio
Ans. (A) Repo Rate

5) Where was G20 Summit 2013 held?
(A) Melbourne, Australia
(B) New Delhi, India
(C) Saint Petersburg, Russia
(D) Johanesburg, South Africa
Ans. (C) Saint Petersburg, Russia

6) Which Indian power company acquired AES Saurashtra Windfarms, a subsidiary of US-based AES Corp, which owns a 39.2 MW wind energy farm in Gujarat in Oct 2013?
(A) Reliance Power
(B) Tata Power
(C) Jindal Power
(D) Jaypee power
Ans. (B) Tata Power

7) Who has won the International Press Institute (IPI) India Award for Excellence in Journalism in Oct 2013?
(A) Karan Thapar
(B) Rajdeep Sardesai
(C) Amol Rajan
(D) Kailash Budhwar
Ans. (A) Karan Thapar

8) Which Indian actor is/has been selected for a US award for his television show by the America Abroad Media (AAM)?
(A) Amitabh Bachan
(B) Aamir Khan
(C) Om Puri
(D) Sharukh Khan
Ans. (B) Aamir Khan

9) US President Barack Obama has appointed whom as the new Chairman of Federal Reserves in Oct 2013, which is also considered to the second most important job in the US?
(A) Janet Yellen
(B) Lawrence Summers
(C) Ben Bernanke
(D) Timothy Geithner
Ans. (A) Janet Yellen

10) India’s overall inflation, measured by the Wholesale Price Index stood at ________ in September.
(A) 6.96%
(B) 6.46 %
(C) 6.1%
(D) 5.85%
Ans. (B) 6.46 %
View other parts of this Question Series: Click Here
Complete Current Affairs  October 2013 PDF>>CLICK HERE
Join our fb page for regular updates
IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 12 Reviewed by Currentaffairs4examz on 21.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 12 Friends...her...

1 comment :

  1. when will all parts will be available in PDF and does current affairs of 1 week and 2nd week are different from section

    ReplyDelete