728x90 AdSpace

Wednesday, November 20, 2013

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 10

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 10

Friends...Here is the Part-10 of Economy/Banking Current Affairs Questions. Time is ticking very fast...so is our anxiety. Now only 10 days for the IBPS CWE Clerk exam to start. Hope you all are preparing well. Current Affairs Monthly PDF are available in the link given at the bottom..you can use that as well. Part-11 will also be published today...stay with us!!!


1) Who has been appointed as the Chairman and Managing Director of Power Finance Corporation Ltd (PFC) by the Government of Indian in Sep 2013?
(A) Satnam Singh
(B) BN Talukdar
(C) M.K. Goel
(D) Nishi Vasudeva
Ans. (C) M.K. Goel

2) Who has been selected to head Hindustan Petroleum Corp Ltd (HPCL) in August 2013 and with this she becomes the first woman ever to head a Navranta PSU?
(A) Nishi Vasudeva
(B) Shubhalakshmi Panse
(C) Arundhati Bhattacharya
(D) Archana Bhargava
Ans. (A) Nishi Vasudeva

3) Who has been appointed as Chairman & Managing Director of India Infrastructure Finance Company Ltd (IIFCL) in Oct 2013?
(A) S Varadarajan
(B) SB Nayar
(C) R K Singhon
(D) B Ashok
Ans. (B) SB Nayar

4) China and the _________ have signed a currency swap agreement worth 350 bn yuan (USD 57 billion) in oct 2013.
(A) Bank of England
(B) European Central Bank
(C) Federal Reserve
(D) None of These
Ans. (B) European Central Bank

5) Who has been appointed as the next Secretary, Ministry of Labour and Employment in Oct 2013?
(A) Jaimini Bhagwati
(B) Arunendra Kumar
(C) Ranjan Mathai
(D) Gauri Kumar
Ans. (D) Gauri Kumar

6) Japan-based Line Corporation, a provider of instant messaging service, has roped in which Bollywood actress as its brand ambassador for India in Oct 2013?
(A) Kareena Kapoor
(B) Katrina Kaif
(C) Deepika Padukone
(D) Parineeti Chopra
Ans. (B) Katrina Kaif

7) The International Monetary Fund (IMF) has lowered the growth projection for India to _______ for financial year 2013-14 as announced in Oct 2013?
(A) 4.5%
(B) 5.6%
(C) 3.8%
(D) 4.2%
Ans.(C) 3.8%

8)  Which Indian PSU Bank has entered into a bancassurance tie-up with Apollo Munich Health Insurance (AMHI) in Oct 2013?
(A) Canara Bank
(B) Bank of Baroda
(C) Punjab National Bank
(D) IDBI Bank
Ans. (A) Canara Bank

9) Which PSU bank has bagged the Golden Peacock Award for excellence in corporate governance 2013 in Oct 2013?
(A) Punjab National Bank
(B) Canara Bank
(C) Dena Bank
(D) Bank of Baroda
Ans. (B) Canara Bank

10) The Reserve Bank of India has formed a technical committee to examine the feasibility of encrypted SMS-based fund transfers in Oct 2013. Who will head the committee?
(A) Arvind Mayaram
(B) Urijit Patel
(C) Bimal Jalan
(D) B. Sambamurthy
Ans. (D) B. Sambamurthy


View other parts of this Question Series: Click Here
NEW!!!!         Complete Current Affairs  October 2013>>

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 10 Reviewed by Currentaffairs4examz on 20.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 10 Friends...Here is...

2 comments :

  1. Sir,
    Really Super Sir, Your Intention To Provide The Accurate And Useful Material,, Sir Please Continue With Putting Break,, Definitely One Day It Become a Very Popular And Good Website For Job Aspirants.... Thank You So Much Sir.....

    ReplyDelete
  2. mam thanx a lot 4 ur efforts,mam we requrire a little help,as asked in the ibps xam everytime, persons associated with respctive sports,plz provide the same

    ReplyDelete