728x90 AdSpace

Tuesday, November 19, 2013

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 9

IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 9


Friends...there has been little response from your part on the last few parts of this Questions series. Are you finding it useful?? Please comment your suggestions/feedback. Your support is our encouragement... In this post we bring you the part-9 of this question series...that means 90 questions so far covered. These are all expected/sure questions... Prepare well..Competition is very tight this time!!!!!

1) The Reserve Bank set up a three-member committee headed by whom to scrutinise applications for new bank licences in Oct 2013?
(A) Arvind Mayaram
(B) Urijit Patel
(C) Bimal Jalan
(D) B. Sambamurthy
Ans. (C) Bimal Jalan

2) Which state Government launched Video Chat in Prisons in July 2013?
(A) Gujarat
(B) Haryana
(C) Himachal Pradesh
(D) Uttar Pradesh
Ans. (C) Himachal Pradesh

3) Who took over as the new Chairman and Managing Director of Corporation Bank in Oct 2013?
(A) Ashok Reddy Nukala
(B) S.R. Bansal
(C) Rajendra Kumar Saraf
(D) Umesh Chand Asawa
Ans. (B) S.R. Bansal

4) Which Indian City become the first city of North India where ATM facility will be available for people maintaining accounts in co-operative banks recently?
(A) Allahabad
(B) Lukhnow
(C) Rampur
(D) Kanpur
Ans. (C) Rampur

5) Who has been awarded the Asian Business Leaders Award 2013 for his “impressive business credentials” and service to society by London-based Asia House in July 2013?
(A) Azim Premji
(B) Ratan Tata
(C) Adi Godrej
(D) N R Narayana Murthy
Ans. (A) Azim Premji

6) India and _________ have launched major co-operation in power sector with the launch of two projects – a 500 MW grid and 1320 megawatt Maitri MW Thermal station in Oct 2013.
(A) Nepal
(B) Bhutan
(C) Bangladesh
(D) Myanmar
Ans. (C) Bangladesh

7) Who was formally inducted into the prestigious National Academy of Engineering in the US for his “outstanding contributions” to industrial development in India and the world over as announced in Oct 2013?
(A) N R Narayana Mutrhy
(B) Ratan Tata
(C) Azim Premji
(D) Adi Godrej
Ans. (B) Ratan Tata

8) The Supreme Court has proposed a three-member panel headed by whom to examine and probe the IPL spot-fixing scandal in Oct 2013?
(A) Arvind Mayaram
(B) Bimal Jalan
(C) Mukul Mudgal
(D) A.P. Shah
Ans. (C) Mukul Mudgal

9) The Supreme Court has directed Central and the state governments to provide _________ jobs to the disabled persons in Oct 2013.
(A) 3%
(B) 4%
(C) 5%
(D) 6%
Ans. (A) 3%

10) Which Indian Airport was renamed as “Kempegowda” International Airport in July 2013?
(A) Mangalore
(B) Bengaluru
(C) Mysore
(D) Kochin
Ans. (B) Bengaluru


View other parts of this Question Series: Click Here
IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 9 Reviewed by Currentaffairs4examz on 19.11.13 Rating: 5 IBPS Clerk 2013: Expected Economy/Banking Current Affairs Questions- Part 9 Friends...there...

5 comments :

  1. thnkyou for dis grt work........

    ReplyDelete
  2. m unable to find part-1 and 2

    ReplyDelete
  3. thank u very much for providing valueable meterial

    ReplyDelete
  4. Thank you very much....

    ReplyDelete
  5. Thank u so much!!!!

    ReplyDelete