728x90 AdSpace

Saturday, November 30, 2013

Current Affairs Questions useful for IBPS Clerk Exam 2013- Part-1

Current Affairs Questions useful for IBPS Clerk Exam 2013- Part-1

Friends..As promised at the end of the Banking/Economy Question series...here is the Part-1 of the General Affairs Question series useful for IBPS Clerk Exam 2013. IBPS Clerk Exam 2013 has kick started today and in the coming 02-03 weeks many are going to appear. These questions could come handy... Questions are useful for other competitive exams as well!!!


1) Who among the following was conferred with the “Centenary Award for India Film Personality of the Year” at IFFI 2013 recently?
(A) Waheeda Rehman
(B) Adur Gopalkrishnan
(C) Satyajith Ray
(D) Amitabh Bachhan
Ans. (A) Waheeda Rehman

2) Who among the following has been sworn in as President of Maldives recently?
(A) Mohammed Nasheed
(B) Abdulla Yameen
(C) Maumonn Abdul Gayoom
(D) Syed Akbaruddin
Ans. (B) Abdulla Yameen

3) Who among the following has been awarded “International Indian of Decade Award”?
(A) Vijay Malya
(B)Lord Swraj Paul
(C) Ajim Premji
(D) Laxmi Mittal
Ans. (B)Lord Swraj Paul

4) Who among the following will be awarded the “Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development for 2013”?
(A) Julian Gillard
(B) Hilary Clinton
(C) Angela Merkel
(D) Sheikh Hasina
Ans. (C) Angela Merkel

5) Who among the following is the new Chairman of the 20th Law Commission of India?
(A) Justice D K Jain
(B) Justice A P Shah
(C) Justice Vikram Sen
(D) Justice Gopal Gowda
Ans. (B) Justice A P Shah

6) Which Indian state launched the “She Taxi” project, aiming at ensuring safe travel for women, in Oct 2013?
(A) Gujarat
(B) Kerala
(C) Goa
(D) Haryana
Ans. (B) Kerala

7) Which country announced that it is pulling out of the Commonwealth with immediate effect in Oct 2013?
(A) Libya
(B) Zimbabwe
(C) Gambia
(D) Sudan
Ans. (C) Gambia

8)  Who among the following has become the first Indian Pistol shooter to win gold at the ISSF World Cup?
(A) Heena Sidhu
(B) Anjali Bhagwat
(C) Gagan Narang
(D) Anjali Sidhu
Ans. (A) Heena Sidhu

9)  Tarla Dalal, who recently passed away, was a celebrity in which field?
(A) Journalist
(B) Author
(C) Poet
(D) Chef
Ans. (D) Chef

10)  Which country has hosted to the “Commonwealth Heads of Government Meet (CHOGM)” 2013?
(A) India
(B) Sri Lanka
(C) Myanmar
(D) Indonesia
Ans. (B) Sri Lanka
IBPS Clerk 2013 Study Materials: Click Here
Current Affairs  2013 Questions PDF>>CLICK HERE
Join our fb page for regular updates
Current Affairs Questions useful for IBPS Clerk Exam 2013- Part-1 Reviewed by Currentaffairs4examz on 30.11.13 Rating: 5 Current Affairs Questions useful for IBPS Clerk Exam 2013- Part-1 Friends..As promised at the e...

2 comments :

  1. i have cleared ibps po exam..can u plz help me in guiding me for interview preparation..i have completed my engineering(ECE) last year..so there's a gap of 1year..can u plz prep me how to answer to such questions asked in this situation like why a gap..why shifting from technical to banking line..n will there be technical que of my field..

    ReplyDelete