728x90 AdSpace

Friday, November 15, 2013

Banking/Economy Current Affairs Questions Part-5: IBPS Clerk Exam Special

Banking/Economy Current Affairs Questions Part-5: IBPS Clerk Exam Special

Friends…Part-5 of our Banking/Economy Current Affairs for IBPS Clerk Exam 2013 is here!!!!


1. Which Financial Company has secured approval from the Foreign Investment Promotion Board (FIPB) to set up white-label ATMs in India in Sep 2013?
(A) State Bank of India
(B) Reliance Capital
(C) Muthoot Finance
(D) IFCI
Ans. (C) Muthoot Finance

2. Which Indian Officer was elected as regional director at the 31st meeting of health ministers and 66th session of WHO regional committee for South-East Asia in Sep 2013?
(A) Deepak Sandhu
(B) Rakesh Sood
(C) Poonam Khetarpal Singh
(D) None of These
Ans. (C) Poonam Khetarpal Singh

3. Yahoo Inc has appointed which veteran technology executive and Silicon Valley investor as its new chairman in August 2013?
(A) Alfred J. Amoroso
(B) Stratton Sclavos
(C) Maynard Webb
(D) Roy J. Bostock
Ans. (C) Maynard Webb

4. India has signed a loan agreement with the World Bank worth of _________ for its Low Income Housing Finance Project in August 2013.
(A) USD 50 million
(B) USD 150 million
(C) USD 100 million
(D) USD 200 million
Ans. (C) USD 100 million

5. Saba Anjum received the Arjuna award – 2013, presented in August 2013. She is associated with which sport?
(A) Hockey
(B) Wrestling
(C) Shooting
(D) Football
Ans. (A) Hockey

6. Religare Health Insurance has signed a deal with which Indian PSU bank in Sep 2013 to market its product and service bouquet through the distribution network of the bank?
(A) Union Bank of India
(B) IDBI Bank
(C) Central Bank of India
(D) Allahabad Bank
Ans. (A) Union Bank of India

7. Who has been appointed as the Chairman and Managing Director of Power Finance Corporation Ltd (PFC) by the Government of Indian in Sep 2013?
(A) Satnam Singh
(B) BN Talukdar
(C) M.K. Goel
(D) Nishi Vasudeva
Ans. (C) M.K. Goel

8. The government approved the proposal of _________ capital infusion in Export-Import Bank of India in Sep 2013 to support future growth of the lender.
(A) Rs 1000 crore
(B) Rs 700 crore
(C) Rs 500 crore
(D) Rs 800 crore
Ans. (B) Rs 700 crore

9. Prime Minister’s key economic advisor C Rangarajan has lowered the growth forecast for the current fiscal to ________ in Sep 2013.
(A) 5.9%
(B) 5.3%
(C) 6.2%
(D) 6.5%
Ans. (B) 5.3%
           
10. Which state/UT has the highest par capital annual income in India with per capita annual income of Rs. 2.01 lakh in 2012-13?
(A) Chandigarh
(B) Delhi
(C) Gujarat
(D) Maharashtra
Ans. (B) Delhi

Friends…if you have any Banking Questions/Articles to share with us..you can send us to currentaffairs4examz@gmail.com we will publish it with your name!!!


View other parts of this Question Series: Click Here

Banking/Economy Current Affairs Questions Part-5: IBPS Clerk Exam Special Reviewed by Currentaffairs4examz on 15.11.13 Rating: 5 Banking/Economy Current Affairs Questions Part-5: IBPS Clerk Exam Special Friends…Part-5 of ou...

No comments :