728x90 AdSpace

Saturday, August 31, 2013

Current Affairs Quiz PDF File- 24

Current Affairs Quiz- 24

Useful for all competitive Examinations

Q1. Which of the following shuttler has won men singles title of world badminton championship 2013 held in Guangzhou, China?
(a) Lin Dan
(b) Lee Chong Wei
(c) DU Pengyu
(d) Boonsak Ponsana
Ans. (a) Lin Dan

Q2. Who among the following is the first South Asian country to ban testing of cosmetics on animals?
(a)  Sri Lanka
(b)  India
 (c) Nepal
 (d) Pakistan
Ans. (b) India

Q3. Which of the following has been appointed as the new director-general of CRPF in August 2013?
(a) Dilip Trivedi
(b) Pranay Sahay
(c)  Ranjit Sinha
 (d) None of these
Ans. (a) Dilip Trivedi

Q4. Which one among the following has recently (June 2013) sworn in as the Prime Minister of Australia?
(a)  Julia Gillard
(b)Tony Abbot
(c) Kevin Rudd
(d) John Howard
Ans. (c) Kevin Rudd

Q5. What is the name of India's first indigenous aircraft carrier launched in August, 2013?
(a) INS Viraat               
(b) INS Vikrant
(c) INS Vishal               
(d) INS Vikramaditya
Ans. (b) INS Vikrant

Q6. Who is appointed as new Governor of the Reserve Bank of India (RBI) in August, 2013?
(a) Raghuram Rajan                  
(b) D Subbarao
(c) Y. Venugopal Reddy             
(d) Subir Gokarn
Ans.(a) Raghuram Rajan   

Q7. Which player wins the men's 100 meter race in World Athletics Championships, 2013?
(a) Yohan Blake           
(b) Asafa Powell
(c) Usain Bolt               
(d) Justin Gatlin
Ans. (c) Usain Bolt  

Q8. Which state becamethe first to launch the food security scheme?
(a) Delhi               
(b) Rajasthan
(c) Punjab            
(d) Arunachal Pradesh
Ans.(a) Delhi   

Q9. Which Indian Navy submarine was exploded and sinked in Mumbai dockyard on 14 August 2013?
(a) INS Chakra              
(b) INS Sindhurakshak
(c) INS Kursura            
(d) INS Arihant
Ans.(b) INS Sindhurakshak

Q10. Which badminton player wins the bronze medal at World Badminton Championship, 2013?
(a) Saina Nehwal           
(b) Jwala Gutta
(c) PV Sindhu                 
(d) Ashwini Ponnappa

Ans.(c) PV Sindhu

Current Affairs Quiz PDF File- 24 Reviewed by Currentaffairs4examz on 31.8.13 Rating: 5 Current Affairs Quiz- 24 Useful for all competitive Examinations Q1. Which of the follow...

No comments :