728x90 AdSpace

Wednesday, July 17, 2013

Useful Current Affairs Questions

Useful Current Affairs Questions

Q1. In the world of computers, what record does China’s ‘Tianhe-2’ currently hold?
Ans. It’s the world’s fastest supercomputer

Q2. Who was voted the player of the Confederations Cup tournament that was won by host Brazil?
Ans. Neymar

Q3. Kevin Rudd is back as the Prime Minister of which country recently?
Ans. Australia

Q4. Hassan Rouhani is the new President of which Asian country?
Ans. Iran

Q5. Who was the last Briton to win a senior singles title before Andy Murray?
Ans. Virginia Wade (1977)

Q6. Which World Heritage Site in India was rocked by explosions on July 7, 2013?
Ans. Mahbodhi Temple complex in Gaya, Bihar

Q7. According to the latest Forbes List of “world’s highest paid athletes”, which Indian cricketer is ranked at No. 16 with a total pay of $31.5 million?
Ans. Mahendra Singh Dhoni

Q8. Which place in India, home to 1,800 animal species and some most endangered tribes, has recently been designated as a world biosphere reserve by UNESCO?
Ans. Nicobar Island

Q9. On June 4, 2013, which pioneering online retail giant entered the Indian e-commerce market with the launch of its marketplace?
Ans. Amazon

Q10. By winning his 12th Grand Slam men’s singles title at Roland Garros (French Open 2013), which two legends did Rafael Nadal overtake?
Ans. Bjorn Borg and Rod Laver

Q11. Who is the first Indian origin to be appointed as editor of UK national paper, The Independent?
Ans.  Amol Ranjan

Q12. Which player won the Women's Singles in French Open, 2013?
Ans. Serena Williams

Q13. Who is the new Comptroller and Auditor General of India?
Ans.  Shashi Kant Sharma

Q14. Which Indian player declare as 'Man of the Series' in Champions Trophy, 2013?
Ans. Sikhar Dhawan

Q15. The 39th G8 summit, 2013 was held in?
Ans. Northern Ireland

Q16. Which player win the 'golden ball' award in Champions Trophy, 2013?
Ans. Ravindra Jadeja

Q17. Who will be the new 40th Chief Justice of India?
Ans. P Sathasivam

Q18. US fugitive edward snowden was a former employee of?
Ans. CIA  

Q19. Who is the winner of 2013 Wimbledon Men's  single?
Ans. Andy Murray

Q20. Who is the winner of 2013 Wimbledon Women's  single?

Ans. Marion Bartoli
Useful Current Affairs Questions Reviewed by Currentaffairs4examz on 17.7.13 Rating: 5 Useful Current Affairs Questions Q1. In the world of computers, what record does China’s ‘Tianhe-2’ currently hold? Ans. It’s the w...

No comments :