728x90 AdSpace

Saturday, July 20, 2013

Current Affairs & General Knowledge Quiz- 22

Current Affairs & General Knowledge Quiz- 22


Useful for all competitive Examinations
Q1. Who was sworn in as the 40th Chief Justice of India on 19 July 2013?
(a) Altamas Kabir       
(b) P Sathasivam
(c) RC Lahoti                
(d) SH Kapadia
Ans. (b) P Sathasivam

Q2. Hindi Divas celebrate in India on
(A) 14th September            
(B) 12th April
(C) 10th April                      
(D) 14th December
Ans. (A) 14th September

Q3. India won its first Olympic hockey gold in?
(A) 1930                
(B) 1928
(C) 1932                
(D) 1927
Ans. (B) 1928

Q4. Which is India's first artificial satellite?
(A) INSAT                    
(B) Aryabhata
(C) bhaskara               
(D) Rohini
Ans. (B) Aryabhata

Q5. The first IIT was established in1951 known as
(A) IIT Delhi                        
(B) IIT Kanpur
(C) IIT Kharagpur              
(D) IIT Madras
Ans. (C) IIT Kharagpur 

Q6. Rabindranath Tagore (first non-European) won noble prize in 1913 for the book
(A) Gitimalya                        
(B) Balak
(C) Manasi                            
(D) Gitanjali
Ans. (D) Gitanjali

Q7. Who was sworn in as the new Prime Minister of Australia recently?
(A) Julia Gillard                     
(B) Kevin Rudd
(C) Silvio Berlusconi         
(D) Anthony Albanese
Ans. (B) Kevin Rudd

Q8. 'Kuchipudi' is a classical dance from the state
(A) Tamil Nadu           
(B) Kerala
(C) Odisha                   
(D) Andhra Pradesh
Ans. (D) Andhra Pradesh

Q9. In which year was the capital of India shifted from Calcutta to Delhi
(A) 1918             
(B) 1907
(C) 1911             
(D) 1916
Ans. (C) 1911     

Q10. Which state is the largest producer of rice in India
(A) West Bengal                
(B) Andhra Pradesh
(C) Punjab                          
(D) Uttar Pradesh
Ans. (A) West Bengal   

Like our facebook page for regular updates- Currentaffairs4examz
Current Affairs & General Knowledge Quiz- 22 Reviewed by Currentaffairs4examz on 20.7.13 Rating: 5 Current Affairs & General Knowledge Quiz- 22 “ Download as PDF ” Useful for all competitive Examinations Q1. Who was sworn i...

2 comments :

  1. 7th july pa/sa exam full answer key publish karo plzz..

    ReplyDelete
  2. apke pas paper to he hi kisi se solve krwa ke publish karo na

    ReplyDelete