728x90 AdSpace

Friday, May 3, 2013

Current Affairs & GK Questions-13


Current Affairs & GK Questions-13
Useful for all competitive Examinations, GK Quiz etc…..

Q1. Which of the following legislatures is universally acclaimed as the ‘Mother of Parliaments’?
[A]Congress Of The United States
[B]British Parliament
[C]Federal Assembly Of Switzerland
[D]Canadian Parliament
Ans. [B]British Parliament

Q2. Chanda Kochhar is the persent MD & CEO of
[A]HDFC Bank
[B]ICICI Bank
[C]HSBC Bank
[D]Citibank India
Ans. [B]ICICI Bank

Q3. Where did the first Youth Olympic Games held in 2010?
[A]Sydney
[B]Singapore
[C]Beijing
[D]Munich
Ans. [B]Singapore

Q4. Who was the first Indian woman to win Miss Universe title in 1994?
[A]Lara Dutta
[B]Reita Faria
[C]Aishwarya Rai
[D]Sushmita Sen
Ans. [D]Sushmita Sen

Q5. Who is popularly known as the "Metro Man" of India?
[A] M K Jadhav
[B] S K Adhikari
[C] G L Bajaj
[D] E Sreedharan
Ans. [D] E Sreedharan

Q6. Name the smallest ocean in the world?
[A] Arctic Ocean
[B] Pacific Ocean
[C] Indian Ocean
[D] Atlantic Ocean
Ans. [A] Arctic Ocean

Q7. What is Phishing?
[A] A Govt. plan
[B] A stem cell
[C] Fraudulent way of acquiring PIN and bank passwords using email
[D] None of these
Ans. [C] Fraudulent way of acquiring PIN and bank passwords using email

Q8. What is the full form of NBFC?
[A]Non-Banking Financial Company.
[B]Non-Banking Financial Crisis.
[C]New Banking and Financial Companies.
[D]New Banks with Financial Crisis
Ans. [A]Non-Banking Financial Company.

Q9. Which of the following personalities is the chairman of India’s largest public sector bank, State Bank of India?
[A] S. C. Gupta
[B] O. P. Bhatt
[C] Pratip Chaudhuri
[D] Deepak Parekh
Ans. [C] Pratip Chaudhuri

Q10. World Trade Organization came into existence in
[A]1992
[B]1993
[C]1994
[D]1995
Ans. [D]1995

Q11. Which of the following time periods represents the duration of the 12th Financial Plan?
[A]2011-2016
[B]2012-2017
[C]2013-2018
[D]2014-2019
Ans. [B]2012-2017

Q12. ‘High Performance Delivered’, is the punch line associated with ...
[A]Hewitt Associates
[B]Ernst & Young
[C]Accenture
[D]Honda
Ans. [C]Accenture

Q13. Who authored the book titled A View From The Outside: Why Good Economics Works For Everyone?
[A]N. K. Singh
[B]Shankar J. Acharya
[C]Montek Singh Ahluwalia
[D]P. Chidambaram
Ans. [D]P. Chidambaram

Q14. What is the capital of Philippines?
[A] Tunis
[B] Manila
[C] Dili
[D] Doha
Ans. [B] Manila 
Current Affairs & GK Questions-13 Reviewed by Admin on 3.5.13 Rating: 5 Current Affairs & GK Questions-13 Useful for all competitive Examinations, GK Quiz etc….. Download in PDF Q1. Which of the fo...

No comments :