728x90 AdSpace

Saturday, December 8, 2012

Previous Year Postal Assistant/Sorting Assistant (PA/SA) Solved Questions- Rajasthan Postal Circle


Previous Year Postal Assistant/Sorting Assistant (PA/SA) Solved Questions

Rajasthan Postal Circle – December 2008

Part-I: English

Directions (For Questions 1 to 4): in these questions, out of the four alternatives choose the one which expresses the correct meaning of the given word printed in bold

1.   Encompassing
a)     Surrounding
b)     Incorporating
c)     Enveloping
d)     Accepting

2.   Prudence
a)     Wisdom
b)     Gentleness
c)     Providence
d)     Pride

3.   Fetter
a)     Restore
b)     Lavish
c)     Squander
d)     Chain

4.   Diligent
a)     Slack
b)     Steady
c)     Careful
d)     Laborious

Directions (For Questions 5 and 6): in these questions, out of the four alternatives choose the one which is the most opposite in meaning of the given word printed in bold

5.   Commendable
a)     Invaluable
b)     Undeserved
c)     Unreliable
d)     Unworthy

6.   Frugality
a)     Luxury
b)     Extravagance
c)     Providence
d)     Familiarity

7.   Substitute a single word for ‘One who hates mankind’.
a)     Mercenary
b)     Philanthropist
c)     Neurotic
d)     Misanthropist

8.   Substitute a single word for ‘Violation of something holy and sacred’
a)     Pollution
b)     Pilferage
c)     Sacrilege
d)     Pittance

9.   Fill in the blank with a suitable word:
He was apprised ……………. the latest development on the war front
a)     Of
b)     About
c)     On
d)     For

10.                Find out the word which is spelt incorrectly
a)     Proficient
b)     Efficient
c)     Sufficient
d)     Magnificente

ANSWERS
1.  B
2. A
3.   D
4.   D
5.   D
6.   B
7.   D
8.   C
9.   A
10. D

Prepared by: currentaffairs4examz.blogspot.com

Our face book community: like “Postal Assistant Examination(http://www.facebook.com/pages/Postal-Assistant-Examination/366333513457552)” for regular updates.
Previous Year Postal Assistant/Sorting Assistant (PA/SA) Solved Questions- Rajasthan Postal Circle Reviewed by Admin on 8.12.12 Rating: 5 Previous Year Postal Assistant/Sorting Assistant (PA/SA) Solved Questions Rajasthan Postal ...

No comments :