728x90 AdSpace

Friday, November 16, 2012

Previous Year Postal/Sorting Assistant Solved Questions- Useful for Postal Assistant Recruitment Examination 2012


Karnataka Postal Circle- Army Postal Service {January 2009}

Part-III: Mathematics

1.   Minimum number that should be added to 23087 to make it completely divisible by 8 is ………..
a.      1
b.      2
c.      3
d.      4

2.   Ratio of costs of a table and a chair is 5:3. If the table’s costs is Rs.500/- more than the cost of the chair?
a.      Rs. 1250
b.      Rs. 1750
c.      Rs. 1450
d.      Rs. 750

3.   1646- (13X18) + 249 = ? + 875
a.      786
b.      687
c.      2486
d.      2356

4.   12% of 650+ ? % of 400 = 110
a.      25
b.      18
c.      8
d.      80

5.   The prices of 349 coconuts are Rs.2094. What will be the price of 26 dozen of coconuts?
a.      1662
b.      1562
c.      2062
d.      1872

6.   One person took a loan of Rs.5000/- for 3 years on simple interest. After three years he paid back Rs.6200/- including the principal and the interest accrued. Calculate the rate of interest.
a.      6%
b.      7%
c.      8%
d.      7.5%

7.   Let R = QS-4 when S=8, R=16 when S=10, R is equal to ……………
a.      11
b.      14
c.      20
d.      21

8.   The side of a square field is 12.5m. What is the cost of laying grass in it at Rs.6.40 per square metre?
a.      Rs.100
b.      Rs.1000
c.      Rs.500
d.      Rs.2000

9.   If two angles of a triangle are 70 and 40, the third angle is ……………….
a.      60
b.      90
c.      70
d.      120

10. The difference between two numbers is 2 and their sum is 10. What is the product of the two numbers?
a.   12
b.   6
c.   24
d.   20

ANSWERS
1.   A
2.   D
3.   A
4.   C
5.   D
6.   C
7.   D
8.   B
9.   C
10. C

Prepared by: currentaffairs4examz.blogspot.com
Our face book community: “Postal Assistant Examination”- Do like
 by searching the community name on Facebook for regular updates!!! 
Previous Year Postal/Sorting Assistant Solved Questions- Useful for Postal Assistant Recruitment Examination 2012 Reviewed by Currentaffairs4examz on 16.11.12 Rating: 5 Karnataka Postal Circle- Army Postal Service {January 2009} Part-III: Mathematics 1.    Minimum number that should be added to 23...

No comments :